«Λευκή» ισοπαλία για τον Τύρναβο στην Καλλονή

Πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό πήρε ο Τύρναβος 2005 στο σημερινό αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής Λέσβου, που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον α’ όμιλο της Γ’ Εθνικής. Οι «κυανέρυθροι» του Μιχάλη Ζιώγα, αγωνίστηκαν με σοβαρότητα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στο αξιόμαχο αγωνιστικό σύνολο της Καλλονής. Το τελικό σφύριγμα της λήξης άφησε ικανοποιημένους τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της «Μπάρτσα», τρεις μέρες πριν την μεγάλη μάχη για το κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο τη Βέροια της Β’ Εθνικής. Έτσι, ο Τύρναβος έφτασε σε 3 ματς τους 2 βαθμούς, μην κατορθώνοντας ακόμη να πετύχει την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, αλλά έχοντας διανύσει ήδη μία επίπονη αγωνιστική διαδρομή με υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΛ Καλλονής ξεκίνησε πιο δυνατά, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο18′ με τον Πετρουζέλλη να μην καταφέρνει τελικά να νικήσει τον Καραναστάση με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 40′ ο γκολκίπερ Καραναστάσης παρενέβη και πάλι έγκαιρα, προλαβαίνοντας την μπάλα πριν ο Μακρίδης των γηπεδούχων αποκτήσει την ευκαιρία να σκοράρει σε τετ α τετ.

Στις αρχές της επανάληψης  ο Τύρναβος απείλησε την εστία του Μάππα με μακρινό σουτ του Κουβέλα, που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα της Καλλονής. Στο 54′ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κώστα Μάγγου υποχρέωσε τον γκολκίπερ Μάππα σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΛΚ να φτάσει κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Καλογερόπουλου, που κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «κυανέρυθρων».

Στο 83’ ο Τύρναβος έχασε «χρυσή» ευκαιρία να αποδράσει με το «διπλό» από την Καλλονή, όταν ο Κώστας Μάγγος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μάππα, αλλά ο τελευταίος πρόλαβε να μπλοκάρει τη μπάλα πριν το μέσο της «Μπάρτσα». Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Γκόντζος επιχείρησε να πλασσάρει τον Καραναστάση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, αφήνοντας τις δύο ομάδες στη «λευκή» ισοπαλία.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΛ Καλλονής του παλιού ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού και της ΑΕΚ, Μιχάλη Κασάπη είχε μόνο νίκες στα προηγούμενα ματς, με τον Τύρναβο 2005 να την αναγκάζει στην πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Παπαδόπουλος που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Θανασακούδης και Καπουτζής. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 600 φίλαθλοι. Επόμενο ματς για τον Τύρναβο, την Τετάρη στις 3.30 μ.μ. στο δημοτικό στάδιο κόντρα στη Βέροια για το κύπελλο Ελλάδος.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Μιχάλης Κασάπης): Μάππας, Αγιακάτσικας, Μήτσης, Βαλλιός, Αποστολίδης, Καλογερόπουλος, Πετρουζέλλης, Βλαστέλλης, Γάλλας (58’ Καρτάλης), Μακρίδης (79’ Λουκίνας), Γκόντζος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Γεωργατζάς, Σκούπρας Β. Σκούπρας Κ., Σιάτρας, Αθ.Μάγγος, Γρηγορίου, Κ.Μάγγος, Κουβελάς (73’ Καρντούμ), Αντωνόπουλος, Μουρατίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ