Μέτωπο αγώνα για το νέο δήμο Τυρνάβου

Τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα διεξαχθούν σε ένα άκρως αρνητικό κλίμα για τους εργαζόμενους εξ’ αιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με τις οδηγίες του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε αλλά και με τον «Καλλικράτη», που όπως ανέφερε αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρ. Κιτσίδης, στην ανοικτή συγκέντρωση στελεχών και φίλων του συνδυασμού του…Όπως ανέφερε ο δήμαρχος οι στρατηγικές επιλογές που προωθούνται είναι η διείσδυση του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου σε τομείς του δημοσίου, (παιδεία, υγεία, προνοιακές δομές κ.α.), και η μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις που θα πωλούν υπηρεσίες.

Όπως υποστήριξε αυτό επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες, διευκολύνει την κεντρική εξουσία να αποποιείται των ευθυνών της στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, αποπροσανατολίζει τους δημότες για το ποιος έχει τις ευθύνες και υποβαθμίζει την διεκδίκηση του πολίτη μόνο σε τοπικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει στο χώρο της αυτοδιοίκησης την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με τις απολύσεις των εργαζομένων με την θέσπιση και εφαρμογή νέων ελαστικών μορφών εργασίας.

Ο κ. Κιτσίδης ξεκαθάρισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, προσπάθησε να ενημερώσει τον κόσμο για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη και έδωσε δείγματα γραφής με τη στάση της και την πολιτική φιλοσοφία της, υπερασπίστηκε το εισόδημα των δημοτών αφού κατά τη διάρκεια της τετραετίας δεν επέβαλλε καμία αύξηση σε τέλη, φόρους, τιμολόγια ύδρευσης, τροφεία, κ.λπ.

Επίσης συμπαρατάχθηκε με τους αγωνιζόμενους φορείς στις διάφορες θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις τους, διεκδίκησε θέσεις που βελτιώνουν το κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων και εναντιώθηκε σε επιδιώξεις υποβάθμισής του και αντιτάχθηκε στην πράξη σε ανατροπές εργασιακών σχέσεων και στις νέες ελαστικές μορφές εργασίας και υπερασπίστηκε την πολιτική λειτουργία των οργάνων του Δήμου με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Στη συνέχεια ο κ. Κιτσίδης επιχείρησε έναν απολογισμό του πλούσιου έργου της δημοτικής αρχής υποστηρίζοντας ότι πραγματοποίησε έργα με αποκλειστικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην οικονομία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Ειδικότερα ανέφερε: την ανασύσταση της Λίμνης του Αργυροπουλίου, τις παρεμβάσεις ανάδειξης των πηγών στη Βρύση Τυρνάβου αλλά και τις ήπιες παρεμβάσεις διαμόρφωσης του χώρου, τη διαμόρφωση του άλσους Πλατανουλίων που σύντομα θα αποτελέσει ένα ακόμη πνεύμονα για την ευρύτερη περιοχή, την τοποθέτηση νέων αγωγών ύδρευσης στην επέκταση του Τυρνάβου, την κατασκευή του ανοικτού θεάτρου στο παλιό λατόμι, τη διαμόρφωση του αρχοντικού Καράσσου και τη λειτουργία του ως μουσείου Αμπέλου – Οίνου – Οίκου Ανθρώπου, το οποίο έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκδηλώσεις, και πολλά μικρά αλλά εξίσου σημαντικά έργα. Όπως εξήγησε σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές εργολαβίες όπως διανοίξεις οδών, πλακοστρώσεις και διαμορφώσεις πεζοδρόμων στον Τύρναβο και τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και η διάνοιξη του νέου περιφερειακού παράλληλα με την εργολαβία της ΔΕΥΑΤ.

Ο κ. Κιτσίδης στάθηκε και στην ανάπτυξη των διαφόρων δομών στήριξης σε επίπεδο δήμου, όπως είναι το σχολείο για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, η στήριξη οικογενειών και ατόμων χαμηλού εισοδήματος, το ιατροκοινωνικό κέντρο κ.α.

Επίσης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή σχεδίασε, προετοίμασε διεκδίκησε και ενέταξε έργα που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου για την επόμενη εικοσαετία με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών μας.

Ενδεικτικά ανέφερε τη μελέτη για τη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου, τη μελέτη για τον εμπλουτισμό του υδροφορέα στη λεκάνη του Τιταρήσιου, την υδρολογική μελέτη στον Καναρά, την έναρξη κατασκευής του έργου αγωγοί λυμάτων και βιολογικός καθαρισμός στο Αργυροπούλι και τόνισε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Τυρνάβου και σύντομα θα ξεκινήσουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Όπως υπογράμμισε νέο κεφάλαιο ανοίγει για το δήμο Τυρνάβου η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί εντός του Νοεμβρίου, ως βασικός στόχος της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η ανάπτυξη του δίπολου Τυρνάβου – Αμπελώνα μέσα από σειρά δράσεων και παρεμβάσεων. «Προωθούμε την άμεση κατασκευή του δρόμου Τυρνάβου – Αμπελώνα – ΠΑΘΕ και παλεύουμε για την επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής του έργου αποχέτευση – βιολογικός καθαρισμός Αμπελώνα και για το ξεπάγωμα του φράγματος Δελερίων που έχει προγραμματιστεί στην περιοχή και σταμάτησε με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε με νόημα, κάνοντας αναφορά και σε παρεμβάσεις που γίνονται και θα γίνουν και στον οικισμό των τσιγγάνων.

Κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά: «Διεκδικούμε την ψήφο του λαού του διευρυμένου Δήμου Τυρνάβου με στόχο σαν Δημοτική Αρχή να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής μας και να παλεύουμε για την απόκρουση των επιπτώσεων των αντιλαϊκών μέτρων.

Καλούμε τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Τυρνάβου σε πλατιά λαϊκή συσπείρωση για την απόκρουση των μέτρων εκείνων που στοχεύουν το λαϊκό εισόδημα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις και τις άλλες κοινωνικές κατακτήσεις, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής γενικότερα.

Καλούμε όλους όσοι καθημερινά παλεύουν μέσα σε σωματεία, συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς να στηρίξουν ενεργά την προσπάθειά μας έτσι ώστε να κάνουμε τον διευρυμένο Δήμο Τυρνάβου αντάξιο της ιστορίας του, αντάξιο του μόχθου και της κοινωνικής προσφοράς των κατοίκων του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ