Οραματική πρόταση Αντ. Γκουντάρα για το δήμο Αγιάς

Το στίγμα της πολιτικής που πρεσβεύει για το διευρυμένο δήμο Αγιάς παρουσίασε ο επικεφαλής της «Προοδευτικής Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Αγιάς», υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες τον κεντρικό πεζόδρομο της Αγιάς για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Γκουντάρα. Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς επικεντρώθηκε στις νέες δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…που ανοίγονται με τον «Καλλικράτη», τονίζοντας πως «πρέπει να παραμείνουμε προετοιμασμένοι για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, να εμπεδώσουμε και να διευρύνουμε τις δημοκρατικές διεκδικήσεις και τη συμμετοχή των νέων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των ηλικιωμένων και κάθε δημότη του νέου δήμου Αγιάς»,… επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η παραδοχή αυτής της αλήθειας θα μας αναγκάσει να διερευνήσουμε αυτό που με τόση ευκολία ονομάσθηκε «Τοπικοί Πόροι» ποιοι είμαστε και από ποιο πόστο μπορεί ο καθένας να προσφέρει καλύτερα στην κοινή υπόθεση. Να αξιοποιήσουμε δηλαδή το έμψυχο τοπικό δυναμικό και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του δήμου μας, να οργανώσουμε επιτέλους τον τόπο μας, αναδεικνύοντας τις ικανότητές του σ’ όλους τους τομείς της ζωής και της ανθρώπινης δραστηριότητας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκουντάρας στο μεγάλο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος, για να αναβληθεί ακόμα μια φορά η αποφασιστική δράση για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια, το πρόβλημα είναι αρκετά σύνθετο και απαιτεί μια διαρκή επαγρύπνηση κι ούτε εξαντλείται σε υπεραπλουστεύσεις του στυλ «οι αγρότες ευθύνονται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος». Οι αγρότες σηκώνουν το βάρος των κατηγοριών επειδή πρωτίστως η φύση και η ύπαιθρος είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκονται και εργάζονται, αλλά δε θα με πείσει κανένας ότι για τη μόλυνση στο Ασμάκι, για παράδειγμα, ευθύνονται οι αγρότες». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλω απλά να επισημάνω πως η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον είναι μια σχέση καθολική, η οποία διαπερνά ολόκληρη την συμπεριφορά του με την έναρξη της καθημερινής του δραστηριότητας. Μόνο η θέληση και τα λόγια δεν αρκούν, χρειάζονται επενδύσεις στον τομέα της καθαριότητας, της αποκομιδής επικίνδυνων συσκευών, της συγκέντρωσης των μαγειρευμένων λαδιών και φυσικά, επιμονή και ενημέρωση, ώστε όλα αυτά να γίνουν καθημερινή πρακτική κι όχι ευκαιριακά ή προεκλογικά πυροτεχνήματα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσους διαφώνησαν για το νέο δήμο. «Ήταν αρκετοί αυτοί που εξέφρασαν τη διαφωνία τους, με επικοινωνιακά τρικ και άλλες καταστροφολογικές τοποθετήσεις, αγνοώντας δυστυχώς τα τεράστια οφέλη από έναν τέτοιο σχεδιασμό. Αγνοώντας πως η φυσιογνωμία του νέου δήμου, πέραν των κοινών ιστορικών, πολιτισμικών και άλλων καταβολών, μας επιτρέπει σήμερα να μιλάμε για μια γεωγραφική ενότητα με κύριο χαρακτηριστικό την αυτάρκεια. Σκοπίμως απέκρυψαν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και αντιπαράθεσαν μόνο το διοικητικό θέμα, επαναφέροντας προσχηματικά το ζήτημα του πιστοποιητικού». Συνέχισε λέγοντας «σε τίποτε δεν εμπόδισε τους επικριτές και πολέμιους του νέου δήμου Αγιάς, να απεργάζονται την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής, γεγονός που αποδεικνύει την αντίληψη που έχουν για τη συνάφεια των λόγων και έργων τους».

Παρουσιάζοντας το αγροτο-κτηνοτροφικό και τουριστικό προφίλ του νέου δήμου Αγιάς ο κ. Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι «ο νέος δήμος με το αγροτο – κτηνοτροφικό και τουριστικό του προφίλ μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτο – κτηνοτροφικά προϊόντα είμαστε  έτοιμοι, από την πρώτη μέρα της νέας μας θητείας, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την κατοχύρωση της ποιότητας και ονομασίας προέλευσης των προϊόντων μας. Είναι κάτι που έχουμε ήδη κάνει για τα κάστανα, συνεχίζοντας με τα μήλα, την ελιά και το λάδι, τα κεράσια, τα αμύγδαλα και τα κτηνοτροφικά προϊόντα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι «ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ξαναβρούμε το ρόλο μας στην εμψύχωση της τοπικής κοινωνίας, έτσι που η επαρχία να πάψει να αποτελεί όνειδος, ως καταγωγή, αλλά σημείο υπερηφάνειας και πλεονέκτημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ