Αποχή στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Διαμαρτυρόμενοι για τις σημαντικές ελλείψεις στο σχολείο τους οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης σε αποχή, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων. Παράλληλα διαμαρτύρονται και για διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία των σχολείων τους ζητώντας αλλαγές από το υπουργείο Παιδείας. Σε κείμενό τους αναφέρουν τα εξής:

«Με πρότυπο τον “Καλλικράτη” και με κοινή ομολογία ότι αυτή η σχολική χρονιά θα είναι η χειρότερη, η υπουργός Παιδείας επιχειρεί, να θυσιάσει το Ελληνικό δημόσιο σχολείο, επικυρώνοντας αλλαγές σύμφωνα με της κατευθύνσεις της Ε.Ε. Η κατεύθυνση του σχολείου σήμερα είναι η μαζική παραγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού.

Κι εμείς και οι οικογένειές μας καλούμαστε να πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα….

Η οικογένειά μας στενάζει από τις επιπτώσεις του μνημονίου, της πολιτικής του κέρδους. Οι γονείς μας απολύονται, τους πετσοκόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις.

Τα προβλήματα για άλλη μια φορά όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά και πολλαπλασιάστηκαν.

Η υπουργός Παιδείας μας επιβάλει:

* Να γίνονται τα μαθήματα σε τμήματα των 25 μαθητών και άνω (π.χ. γενικής παιδείας και εργαστήριο ψυκτικών).

* Να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών (π.χ. Μηχανολόγος, Μαθηματικός).

* Τα χρήματα για την παιδεία μειώθηκαν ενώ πολλά προβλήματα παραμένουν άλυτα (π.χ. Το γυμναστήριό μας είναι διαλυμένο και με σοβαρές ελλείψεις, η στέγη του σχολείου μας που υποτίθεται θα έμπαινε σε ένα ειδικό πρόγραμμα, όσο την είδατε εσείς την είδαμε και εμείς). Το μάθημα της Χημείας και Φυσικής δεν γίνεται μέσα σε εργαστήριο.

Επίσης τις εγκαταστάσεις που τις έχουν χιλιοπληρωμένες οι γονείς μας ψάχνουν να τις ενοικιάσουν σε ιδιώτες.

* Μας τρομοκρατούν με μείωση του ορίου των απουσιών.

Με δικαιολογία την οικονομική κρίση και με το “νέο τους σχολείο” δίνουμε ένα σωρό λεφτά σε σχολικά είδη, στη μεταφορά μας για το σχολείο και ένα κάρο φόρους για τη «δημόσια και δωρεάν» παιδεία!

Mας θέλουν αμόρφωτους. Δεν θα περάσει!»

Ο ΔΗΜΟΣ

Εν τω μεταξύ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λ. Μάγγου – Στατήρη, συναντήθηκε με το διευθυντή του σχολείου ενώ ήδη χθες συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε το σχολείο. Μετά την επίσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει ο δήμος σε βελτιώσεις στο χώρο του γυμναστηρίου, ενώ για μια ακόμη φορά τονίστηκε η αδιαφορία της πολιτείας που έχει μειώσει κατά πολύ τα κονδύλια για τη συντήρηση των διδακτηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ