Οι απεργοί φορτηγατζήδες απειλούν τα αιγοπρόβατα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή των κοπαδιών τους, κρούουν με επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών οι κτηνοτρόφοι του νομού, υποστηρίζοντας ότι λόγω της παρατεταμένης απεργίας τα κοπάδια τους που βρίσκονται στα ορεινά κινδυνεύουν λόγω της έλλειψης ζωοτροφών. Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων κ. Μ. Τζιότζιος αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα επείγουσα επιστολή σας ενημερώνουμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει λόγω της πολυήμερης απεργίας των  ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.

Υπάρχει κίνδυνος μέρα με την μέρα, αλλά και ώρα με την ώρα να  πεθάνουν χιλιάδες αιγοπρόβατα τα οποία είναι στα βουνά. Οι ζωοτροφές έχουν τελειώσει και αυτήν την εποχή δεν υπάρχει τίποτα για  να μπορέσει να τα βοηθήσει για την σίτιση τους και συνάμα για την επιβίωσή τους.

Ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτή την εποχή τα αιγοπρόβατα είναι έτοιμα για να γεννήσουν και πρέπει να κατέβουν στα χειμαδιά όπου και οι θερμοκρασίες είναι διαφορετικές αυτή την εποχή.

Κάνουμε έκκληση προς  την Κυβέρνηση  και προς  τους ιδιοκτήτες φορτηγών να βρεθεί κάποια λύση έτσι ώστε  να μας βοηθήσουν αυτήν την δύσκολη ώρα και να κάνουν μια εξαίρεση για ανθρωπιστικούς λόγους μεταφέροντας τα ζωντανά από τις ορεινές περιοχές στον κάμπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ