ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

johnΜία ημιορεινή και μία παραποτάμια  ανάβαση διοργανώνουν την Κυριακή 28 Ιουλίου η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ  «Με θέα το Αιγαίο».
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αναβάσεων είναι το εξής: 
Α) ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ – ημιορεινή ανάβαση
 Στις 7.30 π.μ.  από το ρέμα των ηλεκτρολόγων του παραλιακού δρόμου Αγιοκάμπου – Βελίκας Σωτηρίτσας (τέλος  ρέματος) θα ξεκινήσει η ανάβαση με δύο συνοδούς βουνού μέλη του ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Η ανάβαση θα διαρκέσει 2 ώρες περίπου και ο τερματισμός θα είναι ο καταρράκτης της Μελιβοίας όπου θα γίνει και ημίωρη στάση . Η επιστροφή θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και τριάντα λεπτά και θα γίνει στο σημείο εκκίνησης (ρέμα ηλεκτρολόγων) . Η μεταφορά των ορειβατών , στον τόπο της εκκίνησης , θα γίνει με ίδια  μέσα. Ο εξοπλισμός που απαιτείται κατά την διάρκεια της διαδρομής είναι παπούτσια ορειβατικά η αθλητικά με κάλτσες αθλητικές , καπέλο και το κάθε άτομο θα διαθέτει οπωσδήποτε ένα μπουκάλι νερό 1,5 λίτρου. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται σχετικά εύκολη , έχει μήκος περίπου 6 χιλ. ενώ η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 300 μ. 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνοδούς βουνού: Νικόλαο Δημόκα στο τηλ: 6955690830 και Δημήτριο Καρατσιβή στο τηλ 6948906844.
Β) ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ – παραποτάμια ανάβαση
Στις 7.30 π.μ. από τον Σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης (Οινοποιείο Ραψάνης ), που βρίσκεται στο δεξιό ρεύμα  κυκλοφορίας με κατεύθυνση ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ και πριν από την γέφυρα Τεμπών, θα ξεκινήσει η παραποτάμια πορεία του Πηνειού, με δύο συνοδούς ορειβάτες μέλη του ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Λόγω του μεγάλου μήκους της διαδρομής η πορεία θα διαρκέσει μόνο έως 2 ώρες με ενδιάμεση στάση στην Αγία Παρασκευή Τεμπών . Η επιστροφή θα γίνει και πάλι από το ίδιο σημείο (οινοποιείο Ραψάνης ) περίπου την 11.300 πμ. Η μεταφορά των συμμετεχόντων  στην εκκίνηση θα γίνει με ίδια  μέσα. Ο εξοπλισμός που απαιτείται κατά την διαδρομή είναι παπούτσια ορειβατικά η αθλητικά με κάλτσες αθλητικές, καπέλο και το κάθε άτομο θα διαθέτει οπωσδήποτε ένα μπουκάλι νερό 1,5 λίτρου. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται σχετικά εύκολη , έχει μήκος περίπου 7 χιλ. και η διαδρομή που ακολουθείται είναι σε σκιά ακριβώς δίπλα στο ποτάμι .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνοδούς βουνού: Δημήτριο Δαούλα: 6976393738  Κώστα Δουλμέ: 6944132201.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Η συμμετοχή και για τις δύο εξορμήσεις είναι ανοικτή και μπορεί  ο οποιοσδήποτε να έρθει στο σημείο εκκίνησης την προκαθορισμένη ώρα και ημέρα. 
2. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να υπακούν στις οδηγίες των έμπειρων συνοδών για την ασφάλεια τους.
3. Οι συμμετέχοντες περιπατητές φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη για οποιοδήποτε θέμα υγείας προκύψει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ