ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ” ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής
«Η σημερινή οικονομική κατάσταση της Ραδιοτηλεοπτικής δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλέον τη λειτουργία του σταθμού και την αντιμετώπιση συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων.
Δεν είναι σε θέση και δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπήρξε τελικά δυνατότητα πώλησης και καταλήξαμε να δοθεί αυτή η λύση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι υποχρεώσεις του σταθμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την πώληση του ραδιοφωνικού και του τηλεοπτικού σταθμού του κόμματος σε επιχειρηματία, ο οποίος απαίτησε να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902, που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν.
Σίγουρα πρόκειται για μια ανακοίνωση που δεν διαφέρει σε τίποτα από τις χιλιάδες ανακοινώσεις ιδιωτών, επιχειρηματιών, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και η οποία σε κάνει να αναρωτηθείς αν τα στελέχη του ΚΚΕ έχουν συναίσθηση του ρόλου τους ή απλά κοιτάζουν πώς θα διατηρήσουν τα οφίτσιά τους και τα προνόμια που απορρέουν από τη θέση τους στο κόμμα.
Δυστυχώς με την ενέργειά τους αυτή τα στελέχη της ηγεσίας του ΚΚΕ που βαρύνονται και με άλλες απολύσεις στην «Τυποεκδοτική» και το «Ριζοσπάστη», δείχνουν να μην ενδιαφέρονται που ρίχνουν, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το λαό και τη χώρα, νερό στο μύλο των καπιταλιστών αθωώνοντάς τους για τις απολύσεις που έκαναν αλλά και για αυτές που πρόκειται να κάνουν αφού η μόνιμη επωδός τους στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων θα είναι: «αφού απολύσεις κάνει και το ΚΚΕ δεν θα κάνουμε εμείς;»
Η ηγεσία του ΚΚΕ χωρίς καν να αναφερθεί στο δράμα των εργαζομένων που μένουν στο δρόμο, αφού πέραν των όσων περί εθελοντισμού και κομματικού καθήκοντος ανέφερε, δεν φρόντισε να μας πει πώς θα γεμίσουν από εδώ και πέρα και αυτοί, όπως όλοι οι απολυμένοι, την κατσαρόλα τους, αποσιώπησε εντέχνως το γεγονός ότι οι  συχνότητες που πήρε δωρεάν το κόμμα από την πολιτεία πωλήθηκαν έναντι τιμήματος αγνώστου ύψους σε ιδιώτη επιχειρηματία – καπιταλιστή, που υποκρύπτει συναλλαγή και αλισβερίσι με την εξουσία.
Κύριοι του ΚΚΕ είναι απαράδεκτο σε μια τέτοια περίοδο το κόμμα του λαού, που έχει συνδέσει την παρουσία και την ιστορία του με όλους τους λαϊκούς αγώνες, τις θυσίες, τις εξορίες και τις φυλακίσεις χιλιάδων αγωνιστών και μέχρι πρότινος ήταν στη συνείδηση όλων ως ο φορέας της αλήθειας, του ανιδιοτελούς αγώνα και το στήριγμα όλων των προλετάριων, να επιδεικνύει τέτοιες συμπεριφορές που επειδή υπαγορεύονται από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι ανάλγητες και απεχθείς.
Καταλάβετέ το επιτέλους και αλλάξτε γραμμή. Μπορείτε ακόμη και την ύστατη ώρα να αλλάξετε απόφαση για τον 902 όχι μόνο για τους 40 εργαζόμενους που θα απολυθούν, αλλά πολύ περισσότερο για το συμβολισμό που έχει η κατάπτυστη ενέργειά σας
Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη από ένα ΚΚΕ των λαϊκών και όχι των περιχαρακωμένων αγώνων, από ένα ΚΚΕ που θα βάλει πάνω από όλα το εμείς και όχι το εγώ των στελεχών του.
“Σύντροφοι” πάρτε το αλλιώς τώρα πριν να είναι πολύ αργά όχι για εσάς αλλά για το λαό στο όνομα του οποίου μιλάτε όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ