ΑΓΡΙΕΨΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ

kairosΘυελλώδεις ανέμους και αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Εύβοια και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις ορεινές περιοχές και νωρίς το πρωί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 7 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Βόρειο και το Δυτικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στον Πατραϊκό και τον Αμβρακικό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τοπικά στα 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι ισχυρότεροι άνεμοι αναμένονται στο Β. Αιγαίο, στις Σποράδες και στην Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Αττική, στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, στα Κύθηρα (όπου αναμένονται και τα ισχυρότερα φαινόμενα) και στα δυτικά της Κρήτης. Θυελλώδεις ανατολικούς ανέμους θα έχουμε στον Κορινθιακό και τοπικά στο Ιόνιο. Σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου.

Απαιτείται αυξημένη προσοχή γιατί οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και στην ξηρά, με κίνδυνο να παρασύρουν δένδρα και αντικείμενα.

meteo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ