ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

agrotisΤην Δευτέρα όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρης θα δοθεί στην δημοσιότητα η εγκύκλιος με τις διευκρινίσεις για το θέμα των αγροτών. Όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης θα δοθεί παράταση για την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Η παράταση θα δοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την έναρξη της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών σύμφωνα με όσα διαβεβαίωσε ο κ. Θεοχάρης στον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Σύμφωνα με τον κ. Τζαμτζή «το θέμα παράτασης της εφαρμογής το είχε θέσει νωρίτερα και στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσαυτάρη Αθανάσιο και στην συνέχεια στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί παράταση της εφαρμογής τήρησης βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών διότι τόσο οι αγρότες όσο και οι λογιστές τους δεν γνωρίζουν ξεκάθαρα την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Με την παράταση εφαρμογής που θα δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Εσόδων θα προλάβει να εκδώσει την εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία θα γίνει η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.