ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατακερματισμένη η ΝΔ, απουσιάζει το ΠΑΣΟΚ από τις στηρίξεις, το ΚΚΕ με δικούς του υποψηφίους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετά προβλήματα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010Τρεις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου και σιγά – σιγά η μία μετά την άλλη οι εκκρεμότητες φαίνεται να κλείνουν στους περισσότερους δήμους του νομού Λάρισας και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Γενικό χαρακτηριστικό στις μέχρι σήμερα διαδικασίες είναι η δυστοκία της ΝΔ να εμφανιστεί ενιαία στο σύνολο σχεδόν των δήμων, αλλά και η παντελής επίσημη απουσία του ΠΑΣΟΚ από τις φανερές διεργασίες.

Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δυσκολίες του ενώ το μόνο κόμμα που έχει ανακοινώσει τους 6 από τους 7 υποψηφίους και μάλλον θα μείνει εκεί είναι το ΚΚΕ.

Αναλυτικά λοιπόν η διαμορφωθείσα κατάσταση στους 7 δήμους του νομού έχει ως εξής:

Δήμος Λαρισαίων:

Αναμένεται να υπάρξουν 7 υποψήφιοι εκτός και αν τον νυν δήμαρχο Κ. Τζανακούλη κερδίσει η ευρωβουλή. Ετσι πέραν του κ. Τζανακούλη που θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις μέχρι την Κυριακή  υποψήφιοι θα είναι και οι: Ρ. Καραλαριώτου, Ντ. Διαμάντος, Απ. Καλογιάννης, Εκτ. Νασιώκας, Γ. Λαμπρούλης και Γ. Μπαρτζώκης. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α. δεν αναμένεται να έχουν δικό τους υποψήφιο στο δήμο Λαρισαίων.

Δήμος Αγιάς:

Βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, αλλά και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρηγόρη Καλαγιά, ενώ την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει ανακοινώσει και ο Αντίγονος Βατζιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγιάς αναμένεται να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βασίλη Καψάλη, ενώ το ΚΚΕ ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιάννη Κασίδα.

Δήμος Ελασσόνας:

Υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, ενώ από το χώρο της ΝΔ υπάρχουν δύο υποψηφιότητες αυτές των κ.κ. Ευαγγέλου και Βαρνά. Υποψηφιότητα έχουν ανακοινώσει επίσης οι Απόστολος Βάλλας και Ηρακλής Λιόλιος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Αλέξη και βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου προσώπου. Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβρανά.

Δήμος Κιλελέρ:

Υποψήφιος και πάλι ο νυν δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας, ενώ υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινώσουν οι Αλέκος Χονδρονάσιος που θα αναζητήσει στήριξη από τη ΝΔ και Θανάσης Νασιακόπουλος που αν πει το ναι αναμένεται να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου συνδυασμού. Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν συγκροτήσει παράταξη με το όνομα «πάμε κόντρα» και σύντομα θα ανακοινώσουν το όνομα του επικεφαλής.

Το ΚΚΕ δεν έχει ανακοινώσει στο δήμο όνομα υποψηφίου που θα στηρίξει.

Δήμος Τεμπών:

Ο νυν δήμαρχος Κώστας Κολλάτος θα είναι και πάλι υποψήφιος ενώ πάζλ για ισχυρούς λύτες αποτελεί το θέμα των υποψηφιοτήτων που υπάρχουν στο χώρο της ΝΔ, αφού όλες οι μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν φαίνεται να καταλήγουν σε κάποια κοινά αποδεκτή λύση. Ετσι υποψηφιότητες αναμένεται να ανακοινώσουν οι Βαγγέλης Σιόντας, Γιάννης Βατζιάς και Γιώργος Μανώλης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να καταθέτει δική του υποψηφιότητα ενώ το ΚΚΕ ανακο΄πινωσε τη στήριξη στον Χρήστο Μπίκα.

Δήμος Τυρνάβου:

Πέντε αναμένεται να είναι οι υποψήφιοι στο δήμο Τυρνάβου, αφού ο νυν δήμαρχος Ν. Μαλάκος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι υποψηφιότητες των Παναγιώτη Σαρχώση, με στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Αστερίου Χατζηκράχτη με στήριξη από το ΚΚΕ και Αστ. Ροντούλη που πρόσφατα φωτογραφήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, πλέκοντάς του το εγκώμιο. Η ΝΔ που σε τοπικό κομματικό επίπεδο δεν στηρίζει τον κ. Ροντούλη, αναμένεται μέσα στο σαββατοκύριακο να ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Λάμπρου Βουγιατζή, αν ο Αθανάσιος Νασίκας, ετοιμάσει “βαλίτσες” για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Δήμος Φαρσάλων:

Σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αριστομένη Καραχάλιου, από το χώρο της ΝΔ ακούγονται τα ονόματα των Γιώργου Αγγελακόπουλου και Χρήστου Καπετάνου, ενώ εκ νέου υποψήφια αναμένεται να είναι η Μαρία Ιφου. Το ΚΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Αστέριου Μολώχα, ενώ υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο Σάββας Ποιμενίδης και ο Δημήτρης Φεγγίτης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ