ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ 

τσιαπλεςΗ συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, με το κλείσιμο των πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ, αναγκάζει 250.000 περίπου άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στο Ν. Λάρισας και σε 9.000.000 περίπου, πανελλαδικά, να πληρώνουν την επίσκεψη στον γιατρό (5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ανάλογα στους ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους). Ντροπή!

Η Λαϊκή Συσπείρωση, απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε πληρωμή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς!

Απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο των Πολυατρείων του ΕΟΠΥΥ, να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση.

Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μην καταργηθεί ή συγχωνευτεί, καμία μονάδα υγείας, Κέντρο Υγείας, αλλά να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με οικογενειακούς γιατρούς, υλικά και μηχανήματα και να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες ΠΦΥ-πρόληψης για όλο το λαό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ