ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΗ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

syspΟι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Μάη 2014 και θα συμπέσουν με το β΄ γύρο των τοπικών εκλογών. Ο α΄γύρος των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών θα γίνει μία βδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 18 Μάη.

Για τις ευρωεκλογές ΜΟΝΟ (όχι για τις δημοτικές/περιφερειακές) θα ισχύσουν, όπως και σε προηγούμενες ευρωεκλογές και βουλευτικές, ειδικοί κατάλογοι ετεροδημοτών.

Οι ετεροδημότες, δηλαδή οι εκλογείς που διαμένουν σε Δήμο άλλον από εκείνον στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι, θα μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2014 στον τόπο διαμονής τους, εφόσον υποβάλουν στο Δήμο που διαμένουν έντυπη αίτηση-δήλωση, που υπάρχει στους Δήμους (ΚΕΠ, υπηρεσίες δημοτολογίου κ.λπ.).

Η προθεσμία για την υποβολή αυτής της αίτησης-δήλωσης θα είναι μέχρι τις 14 Μάρτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επισημαίνεται ότι οι ετεροδημότες δεν μπορούν να ψηφίσουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στον τόπο διαμονής τους. Έτσι, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν να ψηφίσουν στον α΄ γύρο των δημοτικών/περιφερειακών εκλογών, πρέπει να μεταβούν στον τόπο (Δήμο) που είναι γραμμένοι.

Στις 25 Μάη 2014, θα μπορούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους, μόνο για τις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι έχουν ήδη γραφτεί κατά το παρελθόν στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών και δεν έχουν ζητήσει να διαγραφούν, παραμένουν σε αυτούς.

Επομένως, και αυτοί οι εκλογείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στο Δήμο που διαμένουν, εκτός αν κάνουν αίτηση μέσα στην ίδια προθεσμία, δηλαδή μέχρι τις 14 Μάρτη, να διαγραφούν από αυτούς, οπότε θα ψηφίσουν στο Δήμο που είναι κανονικά γραμμένοι, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις δημοτικές/περιφερειακές.

Ίδια θα είναι η προθεσμία (14 Μάρτη) και για την κανονική μεταδημότευση από ένα Δήμο σε άλλο, για την οποία χρειάζεται διετής διαμονή και μόνιμη κατοικία στο Δήμο στον οποίο επιθυμεί κάποιος να μεταδημοτεύσει.

Να σημειώσουμε ότι, όσοι θέλουν να κάνουν μία από τις παραπάνω διαδικασίες, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, το συντομότερο δυνατό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ