«ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΔΙΑΔΕΣ ΙΣΠΑΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡA ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ!

ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΕκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ισπανία, συγκεντρώνονται σήμερα (22-03-2014) στη Μαδρίτη για να διαμαρτυρηθούν για τη λιτότητα που, όπως ισχυρίζονται, καταστρέφει τη χώρα τους. Με πανό που γράφουν «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!” οι διαδηλωτές ζητούν να σταματήσουν οι «κενές υποσχέσεις» της κυβέρνησης…

Τραίνα, αυτοκίνητα και λεωφορεία, καθώς και ομάδες πεζών έχουν ταξιδέψει από την Εξτρεμαδούρα, την Ανδαλουσία, τη  Βαλένθια, τη Μούρθια, την Αστούριας, τη Γαλικία και την Αραγονία, μεταξύ πολλών άλλων ισπανικών  περιφερειών, για να βρεθούν στη Μαδρίτη στη μαζική διαδήλωση αυτό το Σάββατο. Η διαδήλωση ονομάστηκε «22-M, Πορεία για την αξιοπρέπεια.»

Οκτώ ομάδες ακτιβιστών αναμένεται να βρεθούν στην ισπανική πρωτεύουσα, σε διάφορα σημεία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως προληπτικό μέτρο, οι αρχές της Μαδρίτης έχουν κλείσει τους δρόμους στο κέντρο της πόλης και ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο  τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα. Επιπλέον, οι ισπανικές αρχές έχουν αναπτύξει  1.650 άνδρες των ΜΑΤ για να κρατήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο στη Μαδρίτη.

Το κίνημα διαμαρτυρίας ζητά να μπει τέλος στις λεγόμενες αλά-Τρόικα στιλ περικοπές στην Ισπανία, περισσότερες θέσεις εργασίας και οικονομικά προσιτή στέγαση.

Ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έφτασαν με τα πόδια στην ισπανική πρωτεύουσα, είναι άνεργοι και σκοπεύουν  να στρατοπεδεύσουν στην Μαδρίτη, μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι: οι γιοι μου δουλεύουν κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις πέντε το επόμενο πρωί μόνο για 400 ευρώ το μήνα! Επίσης, είμαι καθηγητής και ξέρω τι σημαίνουν οι περικοπές στο δημόσιο τομέα », είπε ακτιβιστής. “Όλες αυτές οι εξώσεις – είναι παράλογο. Ήρθα περπατώντας στη Μαδρίτη, επειδή δεν μπορώ να περπατήσω μέχρι το Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες. Πρέπει να σταματήσουμε αυτούς, και την τρόικα! ”

RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ