ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Οι θέσεις του Συνδυασμού «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» με υπ. δήμαρχο τον Αστ. Ροντούλη, περί Διαχείρισης Αδεσπότων Ζώων και Προώθησης Φιλοζωικού Πνεύματος στην τοπική κοινωνία

ΓΡΑΦΕΙ Η Ρίτσα Γιολδάση

ri1)Δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου που θα λειτουργεί σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας των αδεσπότων ζώων. Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας αυτής τα ζώα θα έχουν κτηνιατρική φροντίδα, θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται, θα ταυτοποιούνται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα δίνονται για υιοθεσίες ή θα επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον…

2) Έντονη παρουσία του Δήμου Τυρνάβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την ασφαλή προώθηση των αδεσπότων ζώων σε σπίτια δημοτών που επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και μέριμνά τους.

3)Συνεργασία του Δήμου με Φιλοζωικά Σωματεία και Σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την διάχυση φιλοζωικών αντιλήψεων στις τοπικές κοινωνίες.

4) Αναβάθμιση των υποδομών στον υφιστάμενο «Ζωολογικό Κήπο» του Προφήτη Ηλία σε συνεργασία με ειδικούς τεχνοκράτες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευζωία του φυλασσομένου ζωικού κεφαλαίου και να βελτιωθεί η αισθητική του τοπίου και η επισκεψιμότητα του συγκεκριμένου χώρου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ