ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ. ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

libadiΤο σκληρό πρόσωπο της εγκατάλειψης και της κρατικής αδιαφορίας βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες κάτοικοι του Λιβαδίου του ορεινού χωριού του δήμου Ελασσόνας που ζουν με το φόβο του θανάτου, εξαιτίας της τραγικής απουσίας γιατρού από το χωριό τους.

Οπως εξηγούν από τη στιγμή που η ελληνική πολιτεία πέρασε νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργούσε την υποχρέωση των νέων γιατρών να κάνουν αγροτικό, το χωριό τους όπως και άλλα χωριά της ελληνικής περιφέρειας έμειναν επί σειρά ετών χωρίς γιατρό.

Ετσι παρά το γεγονός ότι στο Λιβάδι προβλεπόταν 2 θέσεις αγροτικών γιατρών εδώ και 4 περίπου χρόνια δεν υπάρχει κανένας γιατρός που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων.

Παρά τις πιέσεις και τις συνεχείς διαμαρτυρίες το θέμα δεν αντιμετωπίστηκε, ενώ ακόμη και τώρα που επανήλθε η υποχρεωτικότητα στην πραγματοποίηση αγροτικού από τους νέους γιατρούς το Λιβάδι παραμένει χωρίς γιατρό, αφού σε καμία από τις μέχρι σήμερα προκηρύξεις των θέσεων δεν βρέθηκε γιατρός.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και η δημοτική αρχή πιέζουν για να βγει στη δημοσιότητα νέα προκήρυξη ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την κατάσταση που βιώνουν, με δεδομένο ότι σήμερα έρχεται γιατρός από άλλο χωριό, μια φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη) και οι κάτοικοι και ειδικά οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά περιμένουν μέσα στο κρύο από τα χαράματα το γιατρό για να γράψουν τα φάρμακά τους ή να εξεταστούν.

Για το θέμα μίλησε στο paidis.com ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Καψάλης παλιός δήμαρχος Λιβαδίου, ο οποίος χαρακτήρισε δικαιολογημένα τα παράπονα των συγχωριανών του, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να λυθεί το πρόβλημα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΝΛ να δημοσιοποιήσει άμεσα τη νέα προκήρυξη για την κάλυψη των δύο θέσεων αγροτικών γιατρών στο Λιβάδι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ