ΣΤΟ ΚΕΔΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

kedy (Αντιγραφή)Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού ο Περιφερειακος σύμβουλος Θανάσης Παιδής πραγματοποίησε  επίσκεψη στο ΚΕΔΔΥ ( κέντρο διάγνωσης διαφοροδιαγνωσης και υποστήριξης και ενημερώθηκε απο τον προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ κ. Χουλιαρό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό στη Λάρισα.

Το ΚΕΔΔΥ. λειτουργεί στη Λάρισα από το 2001 και διαθέτει ειδικότητες εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών , δασκάλων , καθηγητών) και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ( παιδοψυχίατρου , φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτών, ψυχολόγων , κοινωνικών λειτουργών)

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν σύγχρονες υποδομές  εκπαίδευσης των ατόμων με αυτισμό αφού οι χώροι όπου επιτελείτε αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση των ατόμων δεν είναι οι καταλληλότεροι με αποτελέσματα αρκετά  παιδιά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα  διδασκαλίας  και να παραμένουν σπίτι κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα  να μην γίνεται σωστά η εκπαίδευση τους και η κοινωνικοποίηση τους

Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι για τη λύση στο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου για μαθητές που έχουν διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές .

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μεταστέγαση του σχολείου σε χώρο αυτόνομο και κατάλληλο για εκπαίδευση μαθητών με αυτισμό.

Η εκπαιδευτική διαχείριση παιδιών με αυτισμό πρέπει να έχει ιδιαίτερη προτεραιότητα και να αποτελεί αντικείμενο υψηλής επιστημονικής κατάρτισης των εμπλεκόμενων και υπευθύνων φορέων δήλωσε ο κ. Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ