ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ για τις καταδίκες χαλυβουργών και αγροτών

pasiΗ Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει στους αγρότες και κτηνοτρόφους τις νέες καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια σε αγωνιστές εργάτες και αγρότες που το «έγκλημα» τους ήταν να παλέψουν για το δίκιο τους και την επιβίωση των οικογενειών τους.

Οι νέες καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων αφορούν 24 απεργούς της Χαλυβουργίας που για ολόκληρους 9 μήνες δώσανε ένα ηρωικό αγώνα,  παράδειγμα ταξικής αγωνιστικότητας για όλα τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας, και 6 αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας μέλη της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για την συμμετοχή τους στα μπλόκα.

Είναι σαφές ότι οι νέες καταδικαστικές αποφάσεις εντάσσονται στα πλαίσια τρομοκράτησης όσων σηκώνουν ανάστημα στην άγρια βαρβαρότητα που μας οδηγούν  η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε και όλοι όσοι στηρίζουν τον δήθεν μονόδρομο της Ε.Ε. Επιχειρούν την ποινικοποίηση κάθε μορφής αντίστασης και αγωνιστικής κινητοποίησης ώστε να περάσουν οι πολιτικές τους που οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αφανισμό εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, αγρότες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες.

Ταυτόχρονα όμως οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται δείχνει τον φόβο και την αδυναμία της κυβέρνησης απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση που γεννά η πολιτική της. Γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών αγκαλιάστηκε και γνώρισε πρωτοφανή αλληλεγγύη εντός και εκτός χώρας, έμεινε στην ιστορία που θα διδάσκονται και επόμενες γενιές.  Ξέρουν λοιπόν,  ότι τα αντιλαϊκά μέτρα αργά ή γρήγορα θα συσπειρώσουν τον λαό γύρω από τα ταξικά σωματεία των εργατών, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων,  τους συλλόγους της νεολαίας και όλοι οι καταπιεζόμενοι θα συναντηθούν σε μια πλατιά κοινωνική και λαϊκή συμμαχία ικανή να βάλει φρένο στην βαρβαρότητα και στην πορεία να την ανατρέψει.

Τα χιλιάδες αγροτοδικεία δεν κατάφεραν να ανακόψουν τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα της αγροτιάς, δεν μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν οι συνεχείς ποινές που πέφτουν σαν βροχή και τα δεκάδες νέα αγροτοδικεία που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο σίγουροι να είναι πως δεν θα καταφέρουν να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και διεκδικήσεις των εργατών. Παλεύουμε για δουλειά και όχι ανεργία, για  την επιβίωση μας και αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος και αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να δούμε «άσπρη μέρα».

Η ΠΑΣΥ, οι Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι από την αρχή της ηρωικής 9μηνης απεργίας των Χαλυβουργών σταθήκαμε στο πλάι τους με όποιο τρόπο υλικό και ηθικό μπορέσαμε. Η απεργία τους αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας και η καταδίκη των απεργών από το δικαστήριο τίτλο τιμής για αυτούς. Συναντηθήκαμε με τους εργάτες της χαλυβουργίας και όλης της χώρας στα πολυήμερα ηρωικά μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς πέρυσι και φέτος και δυναμώσαμε ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων, μας βοηθάνε να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα ότι έχουμε κοινό αντίπαλο και κοινά συμφέροντα, να δυναμώσουμε πιο αποφασιστικά την κοινή δράση και την αλληλεγγύη μεταξύ μας ώσπου να ανοίξουμε τον δρόμο για ανάπτυξη της χώρας προς όφελος μας,  με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Ανανεώνουμε την νέα αγωνιστική συνάντηση  με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στις συγκεντρώσεις προς τιμή της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα αποτελέσουν την καλύτερη απάντηση στην ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Δεν σας φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ