ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Γ. ΝΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

nastΟ δάσκαλος Γιώργος Νάστος θα παρουσιάσει στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον παιδαγωγό του σήμερα-Νέος Παιδαγωγός , εργασία με θέμα την εκπαίδευση, την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, στο Ευγενίδειο  ίδρυμα στην Αθήνα. Η μελέτη που θα παρουσιάσει ο κ. Νάστος έχει σαν θέμα της 

«Οι περιβαλλοντικοί και οικονομικοί παράγοντες ως προσδιοριστικά στοιχεία της βιώσιμης ανάπτυξης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων».

Περίληψη

Η έρευνα εξετάζει τους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς παράγοντες ως προσδιοριστικά στοιχεία της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 84 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Λαρισαίων. Ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το οποίο διακρίνει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Από την άλλη, φαίνεται ότι τα κρατικά κονδύλια χρηματοδότησης δεν επαρκούν για την προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο ισοσκελισμός των παραγόντων στην πράξη παρουσιάζει εμφανείς δυσκολίες, καθώς παρατηρείται έλλειψη υποδομής και κτιριακών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η ικανοποίηση από την προσφερόμενη διακόσμηση και τις ανέσεις είναι ανεπαρκής, ενώ η ασφάλεια σχετίζεται με την ικανοποίηση από τον αύλειο χώρο. Την ομάδα μελέτης αποτελούν οι: Γιώργος Νάστος, Μαρία Γκούσια-Ρίζου και Δέσποινα Σδράλη.

Σ.Σ.: Τελικά κάποιοι αυτοί την περίοδο αν και υποψήφιοι δεν ασχολούνται μόνο με τον προεκλογικό τους αγώνα (ο κ. Νάστος είναι υποψήφιος με το συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου στο δήμο Λαρισαίων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ