ΣΠΥΡΑΚΗ, ΚΥΡΤΣΟΣ, ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΥΠΟ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΥΡΑ

ευρωΝΔΗ δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη, που χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το πρώτο της διαφημιστικό σποτ, ο εκδότης Γιώργος Κύρτσος αλλά και η κ. Νίκη Τζαβέλλα, βρίσκονται στο στόχαστρο των «φυλών» της Νέας Δημοκρατίας για διαφορετικούς, κατά περίπτωση, λόγους…

Οι «καραμανλικοί», ή έστω κάποιοι εξ αυτών που χαρακτηρίζονται έτσι, εμφανίζονται οι πλέον «δραστήριοι» με τον Ευ. Αντώναρο να πρωτοστατεί, μέσω διαδικτύου, στην κριτική.

Ενστάσεις διατυπώνει και η πλευρά Μπακογιάννη, κυρίως για τη διαδικασία του σταυρού, όχι όμως στο βαθμό που κάποια δημοσιεύματα, χθες, επιχείρησαν να της αποδώσουν.

Είναι, πάντως, δεδομένο πώς τόσο οι «καραμανλικοί» όσο και οι «μητσοτακικοί» θα κατευθύνουν όσους περισσότερους μπορούν σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες και, ταυτόχρονα, μακριά από άλλες.

Η κριτική που άσκησε μέσω του Μέγκα, την περίοδο 2009, η Μαρία Σπυράκη δεν έχει ξεχαστεί από τους… Ηρακλείς του καραμανλισμού, οι οποίοι σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις υπενθυμίζουν τις πράσινες καταβολές της δημοσιογράφου. Είναι σαφές πώς ούτε καν το γεγονός ότι το διαφημιστικό σποτ της κ. Σπυράκη αρχίζει με… Καραμανλή βελτίωση την εικόνα.

Ο κ. Γ. Κύρτσος, πάλι, έχει το προνόμιο να δέχεται πυρά τόσο από καραμανλικούς όσο και από μητσοτακικούς. Από τους πρώτους λόγω της παραδοσιακά τεταμένης σχέσης του εκδότη με τον πρώην Πρωθυπουργού και του γεγονότος ότι προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, «χωρίς πάντως», όπως σημειώνεται αιχμηρά «να δώσει στο κόμμα του Καρατζαφέρη ούτε το 0,2% που χρειαζόταν για να περάσει το όριο και να μπει στη Βουλή». Η οικογένεια Μητσοτάκη, πάλι, πνέει τα μένεα για τον κ. Κύρτσο, μετά την επιλογή του να κάνει κύριο θέμα και, μάλιστα, με πολιτικές… προεκτάσεις την προσωπική ζωή του γιού της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η Νίκη Τζαβέλλα, πάλι, ανέκαθεν είχε εξαιρετική σχέση με την οικογένεια. Διετέλεσε, άλλωστε, και βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. επί κυβερνήσεως Κώστα Μητσοτάκη. Για τους καραμανλικούς, πάλι, συνιστά κόκκινο πανί καθώς την προηγούμενη πενταετία διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και όχι μόνον.

Σε αυτό το κλίμα, το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου με κυρίαρχα τα μετριοπαθή, αστικά χαρακτηριστικά μένει να φανεί αν θα φτάσει στους παραλήπτες. Άλλωστε, η διαδικασία εκλογής είναι πρωτοφανής, με σταυρό και μάλιστα με το σύνολο της χώρας ως μία περιφέρεια, και το κριτήριο επιλογής των πολιτών άγνωστο. Θα επιλέξουν τους προβεβλημένους ή αξιόλογα στελέχη που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο, όχι μόνον τη ΝΔ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων;

Το αποτέλεσμα της εκλογής θα κρίνει τα πάντα. Και μεταξύ άλλων θα δείξει αν οι φωνασκούντες θα σωπάσουν ή αν αντιθέτως η κριτική τους θα οξυνθεί…

matrix24.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ