ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

ΜΑΡΚΕΣΤην τελευταία του πνοή άφησε στο σπίτι του στο Μεξικό, σε ηλικία 87 ετών, ο νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Τη θλιβερή είδηση μετέδωσαν πολλά μεξικανικά και κολομβιανά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε πρόσωπο του περιβάλλοντός του, όπως και ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο 87χρονος συγγραφέας “πέθανε στο σπίτι του στο Μεξικό” έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και τους δυο γιους του, ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του μεξικανικού τηλεοπτικού δικτύου Televisa Χοακίν Λόπες-Ντορίγα.

Τον θάνατο του συγγραφέα του αριστουργηματικού μυθιστορήματος “Εκατό Χρόνια Μοναξιά” γνωστοποίησαν επίσης οι εφημερίδες της Κολομβίας “Ελ Τιέμπο” και του Μεξικού “Ρεφόρμα” και επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Φερνάντα Φαμιλιάρ, εκπρόσωπος της οικογένειας Μάρκες.

Τελευταία ο Μάρκες αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από μεταστατικό καρκίνο.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα, της επαρχίας Μαγδαλένα, στην Κολομβία. Το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, «Η Τρίτη Παραίτηση». Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1947 και το 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, καθώς αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές.

ΕΘΝΟΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ