ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ!

Με αυτά τα απλά κόλπα όπου  χρησιμοποιούνται κοινά είδη οικιακής χρήσης, όπως ξίδι, λεμόνια, κιμωλία, και πολλά άλλα, μπορείτε να προστατεύσετε την κουζίνα σας, τις πόρτες, τα παράθυρα, την αυλή και όποιο άλλο μέρος εμφανίζονται  τα μυρμήγκια…

κιμωλία

Κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά κάνοντας μια γραμμή γύρω από τα σημεία εισόδου στο σπίτι. Τα μυρμήγκια απωθούνται από το ανθρακικό ασβέστιο της κιμωλίας. Σκορπίστε σκόνη κιμωλίας γύρω από τα φυτά στον κήπο για να απομακρύνετε  τα μυρμήγκια και τους γυμνοσάλιαγκες.

αλεύρι

Ρίξτε αλεύρι στα ράφια ντουλαπιών και σε όλα τα σημεία εισόδου μυρμηγκιών στο σπίτι. Τα  μυρμήγκια απωθούνται από το αλεύρι και δεν περνούν τη …διαχωριστική γραμμή.

λεμόνια

Δεν χρειάζεστε εντομοκτόνα ή μυρμηγκοπαγίδες για να προστατέψετε από τα μυρμήγκια την κουζίνας σας. Απλά χρησιμοποιείστε  λεμόνι. Πρώτα ψεκάστε  λίγο χυμό λεμονιού στα κατώφλια των θυρών και τα περβάζια. Στη συνέχεια, ρίξτε  χυμό λεμονιού σε τρύπες ή ρωγμές από όπου μπαίνουν τα μυρμήγκια. Τέλος, σκορπίστε μικρές φλούδες λεμονιού γύρω από την εξωτερική είσοδο. Τα μυρμήγκια θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτα. Τα λεμόνια είναι επίσης αποτελεσματικά κατά των κατσαρίδων και των ψύλλων: Απλά ανακατέψτε το χυμό 4 λεμονιών  (μαζί με τις φλούδες) με 1/2 γαλόνι (2 λίτρα) νερού και πλύνετε τα πατώματά σας με αυτό.

πιπέρι

Τα μυρμήγκια στην κουζίνα σας ψάχνουν για ζάχαρη. Δώστε τους λίγο πιπέρι αντί για ζάχαρη. Ρίξτε πιπέρι καγιέν κατά μήκος της πλάτης των πάγκων σας ή στα σοβατεπί σας. Έτσι, θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ζάχαρη.

Εάν βρείτε αποικία μυρμηγκιών πολύ κοντά στο σπίτι σας, και υπάρχει ο κίνδυνος μετεγκατάστασής τους στην κουζίνα σας, το πιπέρι καγιέν μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά. Ρίξτε πιπέρι στην τρύπα της αποικίας τους και …ξεχάστε τα.

αλάτι

Ρίξτε αλάτι στη διαδρομή προς το σπίτι σας που ακολουθούν τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια αποθαρρύνονται από τη διέλευση αυτού του εμποδίου.

ταλκ

Για ένα αποτελεσματικό οργανικό απωθητικό μυρμηγκιών, ρίξτε αρκετό  ταλκ γύρω από τα θεμέλια των σπιτιών και τα γνωστά σημεία εισόδου των μυρμηγκιών, όπως πόρτες και παράθυρα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη φύτευση μέντας γύρω από τα θεμέλια των σπιτιών.

ξύδι

Βάλτε ίσα μέρη νερού και λευκού ξυδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια ψεκάστε τις μυρμηγκοφωλιές και γύρω από τις περιοχές όπου υπάρχουν τα έντομα. Τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξιδιού. Δεν θα τα πάρει καιρό για να μετακομίσουν σε περιοχή που μυρίζει καλύτερα. Επίσης, έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι ψεκασμού για να κρατάτε τα μυρμήγκια μακριά από το πικ-νικ ή τους παιδότοπους. Εάν έχετε πολλές μυρμηγκοφωλιές γύρω από την ιδιοκτησία σας, δοκιμάστε να ρίξετε αρκετό ξίδι πάνω τους για να επισπεύσετε την αναχώρησή τους…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ