ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

60Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Απόφαση για αναπλήρωση των χαμένων λόγω καταλήψεων ωρών διδασκαλίας, με μάθημα μέσα στις διακοπές του Πάσχα πήρε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καλώντας να παρουσιαστούν από σήμερα σε 500 σχολεία της χώρας καθηγητές και μαθητές για να κάνουν μάθημα.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου απόφαση που το μόνο που εμπεριέχει είναι το στοιχείο της υποκρισίας, αφού εκείνο που ενδιαφέρει την ηγεσία του υπουργείου είναι το πώς θα τρομοκρατήσει τους μαθητές για να μην επαναληφθούν στο μέλλον καταλήψεις σχολείων, αλλά και να ανοίξει την κερκόπορτα της απλήρωτης εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Αν πράγματι οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος και Κεδίκογλου ήθελαν να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας στα σχολεία θα έπρεπε να είχαν φροντίσει να υπάρχουν καθηγητές στις θέσεις τους από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι να έχει φτάσει Απρίλιος και σε κάποια σχολεία να λείπουν ακόμη εκπαιδευτικοί.

Επιπλέον αν ήθελαν σοβαρή αναπλήρωση και όχι ένα πασάλειμμα που γίνεται πέραν του στόχου της τρομοκράτησης και για επικοινωνιακούς λόγους, αφού υπάρχουν αρκετοί που σήμερα πανηγυρίζουν επειδή εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργαστούν αμισθί, τότε θα ζητούσαν στοιχεία για τις πραγματικά χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων και θα ζητούσαν να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα αναπλήρωσης βάσει των χαμένων ωρών και δεν θα εφάρμοζαν ημερολογιακή αναπλήρωση λες και όλα τα σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν κάθε μέρα το ίδιο ωρολόγιο πρόγραμμα και οι μαθητές διδάσκονται κάθε μέρα το ίδιο μάθημα.

Και για να γίνω πιο σαφής:

Κάποιο σχολείο είχε κατάληψη Δευτέρα και Τρίτη οπότε χάθηκαν συγκεκριμένα μαθήματα, τα οποία όμως δεν διδάσκονται Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή. Αρά δεν γίνεται καμία αναπλήρωση και κανένας μαθητής δεν ωφελείται.

 

Αλλά είπαμε αυτά είναι “ψιλά γράμματα” για τα ανθρωπάκια στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας που απέδειξαν πόσο θλιβεροί είναι απειλώντας με κυρώσεις τους καθηγητές που θα κάνουν στάση εργασίας.

Αλλά καλά να πάθουμε αφού αφήνουμε προσωπικότητες όπως ο Σίμος Κεδίκογλου να διοικεί το υπουργείο Παιδείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ