ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩ ΔΙΩΤΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της στο νομό Λάρισας το οποίο όπως υποστήριξε είναι ένα αποτύπωμα των ανθρώπων της κοινωνίας, των ανθρώπων που πλήττονται από τις σκληρές μνημονιακές  πολιτικές, των ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων που έδιναν και δίνουν αγώνες για μια καλύτερη ζωή, παρουσίασε η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη.

Όπως τόνισε αυτοί οι άνθρωποι είναι που μπορούν αύριο να είναι στη διοίκηση και να εξυπηρετήσουν το σχέδιο του συνδυασμού για κοινωνική ανασυγκρότηση.

«Και νομίζω ότι αυτό που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο και γι’ αυτό είναι ψηφοδέλτιο ελπίδας. Και γι’ αυτό ακριβώς είναι και ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Πιστεύω βαθιά πως θα τα καταφέρουμε με συντροφικότητα, με θάρρος, με αποφασιστικότητα. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και γιατί είμαστε το αύριο. Να είμαστε γεροί να συνεχίσουμε να δίνουμε έναν ωραίο αγώνα», τόνισε με νόημα η κ. Διώτη, ξεκαθαρίζοντας ότι με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λάρισας κλείνει ένας πρώτος κύκλος αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή για μας οι εκλογές αυτές ήταν μια πολιτική μάχη. 3 κάλπες, μια επιλογή: να νικήσουμε.

Η νίκη για μας δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων. Ούτε αυτοσκοπός για να “κοκκινίσει” ο χάρτης την βραδιά των εκλογών. Είναι υπόθεση για τη ζωή μας.

Για τη ζωή μας που διαλύεται από τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, από ένα μοντέλο οικονομικό που έφτασε τον κόσμο της εργασίας στον πάτο, από ένα μοντέλο διοίκησης που στηρίχτηκε στις πελατειακές σχέσεις, στο μικροκομματισμό, στον παλαιοκομματισμό, από ένα μοντέλο που στήριξε τους μεγαλοεργολάβους, τα μεγάλα έργα χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα», υποστήριξε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας τη σημερινή περιφερειακή αρχή υποταγμένη στις επιταγές του Μνημονίου και του Καλλικράτη χωρίς καμιά σύγκρουση με την κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς σχέδιο για τον τόπο της Θεσσαλίας, με επικοινωνιακά έργα ατάκτως ειρημένα. Χωρίς την παραμικρή βούληση και πράξη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την κατάρρευση των παραγωγικών κλάδων της Θεσσαλίας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ελπίδα Αναστασίου

Γεννήθηκε το 1962 στον Τύρναβο. Σπούδασε Τεχνολόγος Γεωπόνος στο ΚΑΤΕΕ Λάρισας. Εργάζεται στον Δήμο Λάρισας ως προϊσταμένη Τμήματος της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων. Εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε θέματα Πρασίνου.

Γιάννης Αρζομανίδης

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1964. Σπούδασε Ιστορία και Management και είχε συμμετοχή από τα νεανικά του χρόνια στο μαζικό κίνημα. Είναι πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας Κεντρικής Ελλάδας και μέλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕ) Ν. Λάρισας.

Θάνος Βαθράκης

Γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Λάρισας, όπου και διαμένει με την οικογένειά του. Συνταξιούχος, μάχιμος δάσκαλος στην τάξη και το συνδικάτο του κλάδου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αντιπρόεδρος Κοινότητας Τσαριτσάνης. Δραστηριοποιείται σε ομάδες και κινήσεις όπως στη διάσωση και διάδοση ντόπιων σπόρων, βοτάνων και άγριων χόρτων.

Σταύρος Θ. Γαλάτος

Γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη. Σπούδασε ζωγραφική και γραφιστική, με υποτροφία του Πολωνικού Υπουργείου Πολιτισμού, στην Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Βαρσοβίας, όπου έκανε την μεταπτυχιακή του εργασία (Μάστερ Τέχνης) στην «εφαρμοσμένη γραφιστική».

Ζει και εργάζεται (ελεύθερος επαγγελματίας), απ’ το 1991, στην Ελασσόνα.

 Γιώργος Γκόγκος

Γεννήθηκε το 1962 στη Λάρισα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Κατάγεται από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο αρρένων Λάρισας το 1979 και από το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου το 1984.

Μανώλης Γκουντοβάς

Γεννήθηκε το 1965. Πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής Βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ερευνητής στο Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Ιδιοκτήτης επιχειρήσεων εστίασης στη Λάρισα και στον Κάλαμο Νοτίου Πηλίου, καθώς και ιδιοκτήτης επιχείρησης βιολογικών προϊόντων στη Λάρισα.

Ευάγγελος Χρ. Δημητρακόπουλος

Γεννήθηκε το 1960 στη Βαμβακού Φαρσάλων και από το 1987 κατοικεί μόνιμα στα Φάρσαλα. Εργάστηκε για 30 χρόνια μέχρι το 2013 ως προϊστάμενος λογιστηρίου του εκκοκκιστηρίου της “ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ”’ και από το 2013 συνεχίζει με την ίδια ιδιότητα στο εκκοκκιστήριο της “SKL – ΑΦΟΙ ΣΚΛΑΠΑΝΗ – ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΑΤΒΕΕ” στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας.

Αγγέλα Δημότσιου – Ζαχαρή

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966. Σπούδασε εργοθεραπεία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας στη Γιάννουλη «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» και είναι πρόεδρος του σωματείου και εκπρόσωπος εργαζομένων στο Δ.Σ. του Κέντρου.

Ανδρέας Κ. Διβράμης

Γεννήθηκε το 1966 στην Κρανιά Ελασσόνας και μεγάλωσε στον (πρώην) δήμο Ολύμπου. Αποφοίτησε με άριστα το 1984 από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας καθώς και από το ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ το 1988. Μετά την στρατιωτική θητεία εργάζεται σαν καθηγητής Φυσικής αγωγής.

Δημήτρης Ζιάννας

Γεννήθηκε στο Σπαρμό Ελασσόνας το 1952. Σπούδασε λογιστής και στη Συνεταιριστική Σχολή της ΠΑΣΕΓΕΣ. Εργάστηκε στην ΕΑΣ Ελασσόνας και τώρα είναι συνταξιούχος. Κατοικεί στην Ελασσόνα είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

Θεόδωρος Ιωαννίδης

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1966. Σπούδασε ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας. Ενεργό μέλος της ομάδας Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Σπύρος Καβαλλιεράτος

Γεννήθηκε το 1974 και μεγάλωσε στην Δραπετσώνα. Από το 1999 ζει μόνιμα στη Λάρισα. Είναι διπλωματούχος κιθαριστής και εργάζεται ως συμβασιούχος καθηγητής στο ΔΩΛ και στα Μουσικά Σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κυριάκος Καραμπαγλίδης

Γεννήθηκε στην Πλάτη Έβρου και μέχρι τα μαθητικά του χρόνια έζησε εκεί. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παντρεύτηκε την Τυρναβίτισσα Περιστέρα Αρβανίτου και από το 1980 ζούνε στον Τύρναβο.

Αρχικά ασχολήθηκε με φροντιστηριακά μαθήματα και εδώ και πολλά χρόνια είναι αγρότης.

Διετέλεσε διοικητικός σύμβουλος και πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, καθώς και μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Θρακιωτών Λάρισας.

Δημήτρης Καρανίκας

Γεννήθηκε στο Λιβάδι Ελασσόνας το 1978. Πτυχιούχος του τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας τοπογράφος – μελετητής στη επαρχία Ελασσόνας.

Βασίλης Καψάλης

Γεννήθηκε στο Γερακάρι Αγιάς. Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 12ο Γυμνάσιο Λάρισας. Διετέλεσε πρόεδρος Τοπικού συμβουλίου Γερακαρίου από το 1998 έως το 2002, πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγιάς το 2003-04 και αντιδήμαρχος Αγιάς το 2005-06. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Αγιάς της μείζονος αντιπολίτευσης.

Άννα Κοκκάρα

Γεννήθηκε στην Κατερίνη, είναι κάτοικος Λάρισας, παντρεμένη και έχει 2 παιδιά. Κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λάρισας, Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ Βόλου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του ΕΑΠ. Εργάστηκε για 10 χρόνια ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Νοσηλευτικής στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Εκπαίδευση, διορίστηκε το 2002 και σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα.

Αθανάσιος Κουτσοκέρας

Γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας το 1966, ο μικρότερος γιος από τα πέντε παιδιά.  Μεγάλωσε στη Λάρισα και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών παίρνοντας ειδικότητα οικονομική των επιχειρήσεων. Σήμερα διατηρεί γραφείο στο κέντρο της πόλης ως οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Γιώργος Μπλιαχούτας

Γεννήθηκε το 1992 στην Κοζάνη. Είναι σπουδαστής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συμμετείχε στο κίνημα του Δεκέμβρη του 2008 με το Δίκτυο Μαθητικών Σχημάτων και το Συντονιστικό Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Το 2010 εξελέγη γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Λάρισας.

Αναστασία (Σούλα)Παναγιώτου

Γεννήθηκε το 1965 στα Δελέρια Τυρνάβου. Είναι Γεωπόνος – Οινολόγος, εργάζεται στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συν/σμό Τυρνάβου στη θέση του Προϊσταμένου του Οινολογικού Τμήματος και είναι κάτοικος Τυρνάβου.

Σπύρος Ποταμιάνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Είναι παντρεμένος με 3 παιδιά. Από το 1999 ζει και εργάζεται στη Λάρισα. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Δήμητρα Ριζούλη

Γεννήθηκε το 1969 στη Λάρισα από εργατική οικογένεια. Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Λάρισας και στη συνέχεια σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επέκτησε Πιστοποίηση Εξειδίκευσης στη «Διοίκηση Προσωπικού» από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θεοδώρα (Ντορίνα) Σαμαρτζή

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΑΠΘ. Συνεργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας με την ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Από το 2004 είναι μόνιμη εκπαιδευτικός.

Αρετή (Ρίτα) Σπανούλη

Γεννήθηκε το 1960 στη Γλαύκη Λάρισας. Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Λάρισας. Ήταν μέλος του Ρήγα Φεραίου. Σπούδασε Κοινωνιολογία- Εθνολογία στο Πανεπιστήμιο Lyon 2, στη Γαλλία. Το 2010 πήρε το δίπλωμα MASTER 2,στο ελληνογαλλικό μεταπτυχιακό DYNTAR (Εδαφικές Δυναμικές του Αγροτικού Χώρου), του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τo 1985 μέχρι σήμερα εργάζεται σε φορείς για σχεδιασμό, διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κοινωνικού Αποκλεισμού και περιφερειακής ανάπτυξης.

Αθανασία (Νάνσυ) Σπετσιώτη

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1981. Απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και της σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Αποχαιρετισμός στα όπλα…», «Τιμωρία», «Σ’ ένα συνοριακό σταθμό», «Τζαφάρ», «Ουκ αν λάβοις», «Αντιπαροχή», και «Λεωφόρος».

Θανάσης Τσαλόπουλος

Γεννήθηκε το 1960 στο Μεγάλο Ευΰδριο Φαρσάλων. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του σχολείου. Το 1981 ύστερα από αγώνες ίδρυσε μαζί με άλλους το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλου Ευϋδρίου, όπου διετέλεσε πρώτος Πρόεδρος με πλούσια δράση. Το 1982 ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Ευυδρίου – Λόφου Φαρσάλων όπου διετέλεσε και Πρόεδρος. Από τότε μέχρι σήμερα αγωνίζεται και συμμετέχει σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ υπήρξε μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών.

Βαγγέλης Τσικαρδώνης

Γεννήθηκε το 1982 στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Φάρσαλα. Σπούδασε στη Νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ είχε ενεργό συμμετοχή στον φοιτητικό σύλλογο «Κώστας Βάρναλης». Το έτος 2004 εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού.

Είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της πόλης, με τη σύντροφο και συνεργάτη του Κατερίνα Σταυροπούλου.

Γιάννης Χαϊδαλής

Γεννήθηκε στο Πύθιο Ελασσόνας το 1958 από γονείς αγρότες. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ( πρώην  Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα έως το 1988. Από το 1988 έως και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Οικονομολόγου-Λογιστή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Δίδαξε στο Ι.Ε.Κ Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε μέλος του Δ. Σ. της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Επαρχίας Ελασσόνας. Μένει και δραστηριοποιείται μόνιμα στην Ελασσόνα. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μούλια συνταξιούχο εκπαιδευτικό και έχουν δύο κόρες . Την Ζωή, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ και την Νικολέτα, μαθήτρια Λυκείου.

Χρυσούλα Χρήστου

Γεννήθηκε στο Μακρυχώρι Λάρισας. Σπούδασε θέατρο, χορό και φωτογραφία. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Θεσσαλικό θέατρο και με άλλες θεατρικές ομάδες.

Τα τελευταία χρόνια παίζει και σκηνοθετεί σε δικές της παραγωγές. Είναι μέλος του κοινωνικού ιατρείου. Επίσης μέλος του συλλόγου φίλων του Διαχρονικού μουσείου Λάρισας. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Παύλος Ψαθάς

Γεννήθηκε το 1973 στους Αμπελόκηπους Λάρισας. Είναι απόφοιτος της Σχολής ΤΕΨΑΚ/Μηχανολογίας. Εργάζεται ως ιατρικός επισκέπτης από το 2005. Το 2002 και το 2006 υποψήφιος στον τέως Δήμο Νίκαιας. Από το 2002 έως το 2006 διετέλεσε πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας. Από το 1986 έως σήμερα ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρετεί τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ