ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΖΩΡΟΣ (Αντιγραφή)Συνεχίζεται η περιοδεία του Δημάρχου Ελασσόνας και εκ νέου υποψηφίου κ. Γιώργου Πασχόπουλου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Το πρωί της Πέμπτης 01/05/2014 επισκέφθηκε τις Τ.Κ. Κρυόβρυσης, Συκαμινέας και Καρυάς, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των κοινοτήτων.

Στις συναντήσεις που είχε με πολίτες, ο Δήμαρχος  τόνισε: «Ως δημοτική αρχή είχαμε υποσχεθεί από την ανάληψη των καθηκόντων μας να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες μας. Παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία περιήλθε η χώρα, δημοπρατήσαμε το έργο της υδροδότησης των Τ.Κ. Καρυάς – Συκαμινέας (προϋπολογισμού σύμβασης 350.000€), το οποίο θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο αυτές κοινότητες»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» αναφερόμενος στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Όλυμπος, ανέφερε: «Η αξιοποίηση του Ολύμπου παραμένει η μεγάλη πρόκληση για το Δήμο μας και θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη και την ίδια ένταση την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την ανάδειξη τόσο του ίδιου του βουνού όσο και της παρολύμπιας περιοχής. Στα χέρια μας έχουμε πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάδειξή του, την Μελέτη αξιοποίησης της παρολύμπιας περιοχής που εκπονήθηκε από το Α.Π.Θ. για το Δήμο Ελασσόνας Μια μελέτη που σέβεται το φυσικό μνημείο και προτείνει ήπιες δράσεις όπως την δημιουργία καταφυγίων, την ανάπλαση ρεμάτων, την κατασκευή θέσεων θέας, την κατασκευή αθλητικών κέντρων και κυρίως την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων του Κοκκινοπηλού ως πρότυπου ορειβατικού κέντρου που θα βοηθήσει στην ανάδειξη εναλλακτικών μορφών αθλητισμού όπως η ορειβασία, η αναρρίχηση, το ορειβατικό σκι κ.α.. Ήδη έχει αποφασιστεί η παραχώρηση των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού στο Δήμο Ελασσόνας».

 

Το ίδιο απόγευμα επισκέφτηκε την Φαρμάκη, την Τσαπουρνιά και την ΄Αζωρο.

Ο κ. Πασχόπουλος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοτών αναφορικά με την επιβολή δημοτικών τελών ανέφερε: «Τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ελασσόνας είναι από τα χαμηλότερα του νομού Λάρισας, ενώ στην  Δ.Ε. Ελασσόνας δεν έχει γίνει καμία αύξηση τελών από το 2003. Η ΔΕΥΑΕΛ εφαρμόζει μια δίκαιη και ενιαία τιμολογιακή πολιτική, ώστε να αμβλύνει τις ανισότητες που υπήρχαν στην επιβολή των τελών ύδρευσης στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, και μπορεί πλέον να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες».

Τέλος, ο κ. Πασχόπουλος σημείωσε ότι τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού θα μειωθούν περαιτέρω χάρη σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που θα εφαρμοστεί σε όλο τον ενιαίο Δήμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ