Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ 5ΕΤΙΑΣ

ΠΑΣΧΟΠ (Αντιγραφή)To Μεγάλο Ελευθεροχώρι, το Πραιτώρι και η Συκέα ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Δημάρχου Ελασσόνας και εκ νέου υποψηφίου κ.Γιώργου Πασχόπουλου, το Σάββατο.

Ο κ.Πασχόπουλος που έγινε δεκτός με επευφημίες από πλήθος κόσμου σε όλες τις κοινότητες, ανέφερε «Η οικονομική εξυγίανση που πετύχαμε στα πρώτα χρόνια της θητείας μας και η μεγάλη περιστολή του τεράστιου χρέους που «κληρονομήσαμε», μας επιτρέπει πλέον να εφαρμόσουμε, για την επόμενη πενταετία, το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, το οποίο αναδεικνύει  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και  στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας, από την πιο κοντινή έως την πιο απομακρυσμένη. Ένα πρόγραμμα που θα βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές και υπηρεσίες και θα δημιουργήσει νέες,  με το βλέμμα πάντα στραμμένο προς τον δημότη και την βελτίωση της καθημερινότητάς του  (π.χ. βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, ύδρευσης, επεκτάσεις δικτύων άρδευσης, συντηρήσεις αγροτικού δικτύου, αθλητικών εγκαταστάσεων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή τεχνικών, αναπλάσεις χώρων, υδροδότηση και ηλεκτροφωτισμό ποιμνιοστασίων κ.α)».

Στο Μεγ.Ελευθεροχώρι ο κ.Πασχόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε «Γνωρίζουμε ότι οι απομακρυσμένες, από την έδρα του Δήμου, κοινότητες δεν διαθέτουν δίκτυα internet και αυτό δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών. Ως δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας την σημασία των νέων τεχνολογιών και τον ρόλο που παίζουν στην σύγχρονη κοινωνία, έχουμε στα χέρια μας ήδη δύο μελέτες που αφορούν στην επέκταση του ασύρματου δικτύου internet και είμαστε βέβαιοι ότι την επόμενη πενταετία το ασύρματο δίκτυο internet θα είναι διαθέσιμο σε κάθε κοινότητατου Δήμου».

Η περιοδεία τελείωσε στην Συκέα, όπου σε ένα ενθουσιώδες κοινό ο Δήμαρχος Ελασσόνας και εν νέου υποψήφιος ανέφερε «Η αγροτική και κυρίως η κτηνοτροφική οικονομία είναι η «βαριά» βιομηχανία του Δήμου μας. Μια από τις πρώτες ενέργειές μας, από την ανάληψη των καθηκόντων μας, ήταν η σύσταση του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας και η στελέχωσή του με γεωτεχνικούς ώστε να στηρίξουμε τους δύο αυτούς παραγωγικούς τομείς. Παράλληλα διοργανώσαμε ημερίδες και εκδηλώσεις, σε συνεργασία με φορείς και Εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να ενημερώνουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο τους (ευρωπαϊκά προγράμματα, ανάδειξη νέων μεθόδων και καλλιεργειών, προώθηση των αγροτικών προϊόντων μέσα από προγράμματα (π.χ. πρόγραμμα Lactimed για την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων). Η περαιτέρω ενίσχυση των δύο αυτών παραγωγικών κλάδων, των «στυλοβατών» του εισοδήματος των δημοτών μας, μέσα από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας, αποτελεί την δέσμευσή μας για την επόμενη πενταετία»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ