ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο Γ. ΝΑΣΤΟΣ

ναστοςΜε μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η παρουσίαση της εργασίας του δασκάλου Γεωργίου Νάστου στο συνέδριο «Νέος Παιδαγωγός» και στη Θεματική ενότητα: «Οργάνωση, διοίκηση και οικονομία της εκπαίδευσης» στο Ευγενίδειο ίδρυμα στην Αθήνα το Σάββατο 3/5/2014 και την Κυριακή 4/5/2014 .
Το θέμα της εργασίας ήταν: «Οι Περιβαλλοντικοί και Οικονομικοί παράγοντες ως προσδιοριστικά στοιχεία της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων».
Λίγα λόγια για την έρευνα και την εργασία:
«Η αειφόρος ή βιώσιμη ανάπτυξη περιγράφει την ανάγκη επιστροφής του ανθρώπου στη φύση, έτσι ώστε να του επιτρέψει να επιβιώσει τόσο ο ίδιος όσο και οι επερχόμενες γενιές.
Η έρευνα εξετάζει τους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς παράγοντες ως προσδιοριστικά στοιχεία της βιώσιμης ανάπτυξης των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λάρισας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 84 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενθαρρυντικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το οποίο διακρίνει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Από την άλλη, φαίνεται ότι τα κρατικά κονδύλια χρηματοδότησης δεν επαρκούν για την προαγωγή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο ισοσκελισμός των παραγόντων στην πράξη παρουσιάζει εμφανείς δυσκολίες, καθώς παρατηρείται έλλειψη υποδομής και κτιριακών εγκαταστάσεων»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ