ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ

pasxo1 (Αντιγραφή)Με το σύνθημα «Ολύμπου Πολιτεία, το όραμά μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια» ο Δήμαρχος Ελασσόνας και υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία» κ. Γιώργος Πασχόπουλος ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία την Πέμπτη  22 Μαΐου στην κατάμεστη Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Πασχόπουλος ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια με ένα όραμα! Την Ολύμπου Πολιτεία! Μέσα στη δύνη της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ταλάνιζε την χώρα, καταφέραμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο, δύσκολο, ανεφάρμοστο. Με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων, η Πολιτεία αυτή αποκτά μέρα με την ημέρα τη δικής της μοναδική ταυτότητα, γράφει τις δικές της σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας. Στη δημόσια διοίκηση, στα έργα υποδομής, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ανάπτυξη, στην πρόνοια».

«Κινηθήκαμε όλο αυτά τα χρόνια πάντα με διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, συμμετοχική προσπάθεια, πολύ αγώνα και πάνω από όλα ειλικρίνεια, εφαρμόζοντας μία πολιτική που δεν διαχωρίζει, δεν ξεχωρίζει και δεν χαρακτηρίζει τους πολίτες ανάλογα με τη γεωγραφική, κομματική, κοινωνική, οικονομική ή επαγγελματική τους προέλευση. Το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, λειτούργησε πολύ γρήγορα σαν ένα σώμα, με υγιή διάλογο, εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις, γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών – πάντα επ’ ωφελεία της πολιτείας μας – λάμβανε αποφάσεις που προάσπιζαν τα συμφέροντα των πολιτών και της νεοσύστατης τότε – ίσως και λίγο εύθραυστης – πολιτείας μας .

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για τη νέα πενταετία και για την αξιοποίηση προγραμμάτων λέγοντας:

«Στην επόμενη πενταετία είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε νέες προτάσεις για χρηματοδότηση και άλλων έργων, αξιοποιώντας όχι μόνο τις πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ, αλλά και  προγραμμάτων όπως το Leader, το οποίο διαχειρίζεται η ΑΕΝΟΛ, η αναπτυξιακή εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ελασσόνας με το μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο έναντι των υπολοίπων Δήμων του νομού.

Είμαστε ο μόνος συνδυασμός που έχει καταθέσει πρόγραμμα δράσεων για κάθε δημοτική ενότητα χωριστά.

Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας μέσα από το Γραφείο Γεωργικής  Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με την πρόσληψη, με ανοικτή διακήρυξη, ειδικών επιστημόνων που θα τους κατευθύνουν και θα υποστηρίζουν σε πολιτικές marketing (έρευνα αγοράς, προώθηση προϊόντων κ.α.).

pasxo2 (Αντιγραφή)Θα αξιοποιήσουμε τις κτιριακές υποδομές του Καπνεργοστασίου, μεταφέροντας εκεί το αμαξοστάσιο του Δήμου, αλλά κυρίως θα αξιοποιήσουμε το κτίριο στεγάζοντας εκεί το παράρτημα Γενετικής Βελτίωσης με στόχο την ανάδειξη και την προστασία της ντόπιας φυλής (ράτσας) Ελασσόνας αλλά και το γραφείο υποστήριξης των προϊόντων Αρνάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π. και Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.

Συμμετοχή στον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία των Σφαγείων Ολύμπου

Η μεγάλη δε πρόκληση είναι για την κτηνοτροφία: κανένα ποιμνιοστάσιο χωρίς νερό, ρεύμα (ΔΕΗ), πρόσβαση.

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο να αναδεικνύουμε τα τοπικά μας προϊόντα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (Εδραίωση  της Γιορτής Φέτας) αλλά και με την πραγματοποίηση ημερίδων  με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών σε νέες τεχνολογίες, τεχνικές και υπηρεσίες εμπορίας και προώθησης ακόμη και σε διεθνείς αγορές.

Στηρίζουμε ακόμη περισσότερο το νέο συνεταιριστικό κίνημα και θα ενθαρρύνουμε συνεταιριστικές οργανώσεις με καινοτόμες ιδέες και πράξεις, προωθώντας τα ονομαστά προϊόντα του Δήμου μας

Υποστηρίζουμε ένθερμα και εμπράκτως τις δράσεις για την αξιοποίηση της πιστοποίησης «Αρνάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π.» και «Κατσικάκι Ελασσόνας Π.Ο.Π

Προωθούμε συστηματικά και μεθοδικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα (συμμετοχή στο πρόγραμμα LACTIMED κ.α)

Πρόθεσή μας όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε την αναγκαία εικόνα για τον τόπο μας, τις φυσικές του ομορφιές, την ανάδειξη του Ολύμπου ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πασχόπουλος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και στήριξης του συνδυασμού του, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είμαστε ο συνδυασμός που δεν θα προδώσει τις αρχές τους, γιατί το ήθος, η εργατικότητα και η διαφάνεια ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης μας θητείας. Με υποψηφίους που πρεσβεύουν τα ίδια ιδανικά, με τον ίδιο ή και ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό, την ίδια αγάπη και το ίδιο σθένος, σας ζητώ εκ μέρους όλης της δημοτικής μας ομάδας, να μας εμπιστευθείτε την ψήφο σας στις 25 του Μάη, να σταθείτε στο πλάι μας και βεβαίως να μας ακολουθήσετε σε αυτή την όμορφη πορεία ανάπτυξης και προόδου της Πολιτείας μας. Του κοινού μας οράματος!

Απευθύνουμε κάλεσμα από αυτό το βήμα στους πολίτες που επέλεξαν τους άλλους συνδυασμούς στον πρώτο γύρο, να έρθουν κοντά μας γιατί σεβόμαστε τις επιλογές τους, γιατί θεωρούμε ότι οι θέσεις τους είναι πιο προσφιλείς σε εμάς.

Ανοίγουμε από εδώ, από την κεντρική πλατεία, διάλογο, τον οποίο διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την επομένη των εκλογών με ισότιμη συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων και μια διαρκή συνεργασία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίζει πίσω. Κοιτάει περήφανα μπροστά, με δύναμη, με πρόγραμμα, με όλους του πολίτες μια γροθιά, μια ομάδα.

Γιατί μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Όλοι μαζί, ενωμένοι, συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια!

Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ