ΛΗΓΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

δεη1Τα μεσάνυχτα της Κυριακής λήγει η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι συνεδρίαση για την αποτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων, έπειτα από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα γίνει χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση που πήρε το Σάββατο η εκτελεστική επιτροπή, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ στο τραπέζι θα πέσει και ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν από τους εργαζομένους τα ατομικά φύλλα επίταξης των υπηρεσιών τους, έπειτα από προτάσεις- όπως εκείνη του Νίκου Φωτόπουλου- να τα σκίσουν.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» επισημαίνει στον αντίποδα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε. Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η αιχμή της ζήτησης προβλέπεται να κυμανθεί το βράδυ στα 6500 μεγαβάτ.

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ