ΔΗΜΑΡ: ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

444Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Νίκος Τσούκαλης  και Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κάνοντας λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα.

Στην ερώτηση αναφέρουν: «Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες, που έτυχαν ευρείας δημοσιότητας, η Εθνική Τράπεζα φέρεται να προέβη σε τουλάχιστον τέσσερις προσλήψεις παιδιών μελών του Συλλόγου εργαζομένων εκτός θεσμικών διαδικασιών του ΑΣΕΠ, καθώς επίσης να έχει πραγματοποιήσει κατ’ εξαίρεση προαγωγές και προνομιακές μεταθέσεις.

Όπως καθίσταται αυτονόητο, η πιθανή βασιμότητα των καταγγελιών αναδεικνύει μέγα ηθικό ζήτημα, δεδομένου ότι η Τράπεζα βρίσκεται ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο, οφείλει δε να τηρεί απαρέγκλιτα όλες τις αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, καθώς και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών ανεργίας που πλήττει τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να προσληφθούν στην Τράπεζα καθιστώντας τις αδιαφανείς προσλήψεις κοινωνικά προκλητικές και το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα τελεί υπό δημόσιο έλεγχο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι βάσιμες οι ανωτέρω καταγγελίες και, αν ναι, τι προτίθεται να πράξει, ώστε να αποκατασταθούν οι αρχές διαφάνειας και αξιοκρατίας και να εφαρμοστεί ο κανονισμός λειτουργίας της Εθνικής Τράπεζας όσον αφορά τις προσλήψεις, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ