ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΩΡΛ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ.Ν.Λ. ΖΗΤΑ Η Η. ΔΙΩΤΗ

ΓΝΛΤο θέμα του λουκέτου στην ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΛ φέρνει με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ζητώντας αφενός τη λήψη μέτρων για την άμεση επαναλειτουργία της και αφετέρου την προκήρυξη θέσεων όλων των απαραίτητων ιατρών για την ορθή, ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Όπως επισημαίνει, το λουκέτο, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, «επιβεβαιώνει έμπρακτα τα όσα υποστήριζαν σε ανοικτή επιστολή τους από τις 22 Ιουνίου, η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις των Γιατρών Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων, για τραγικές ελλείψεις σε όλες τις υγειονομικές δομές της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας.

Αποτέλεσμα του “λουκέτου” είναι όλα τα ωτορινολαρυγγικά περιστατικά να διοχετεύονται μόνο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ασχέτως εφημέρευσης, η Κλινική του οποίου όμως, λόγω του όγκου των υφιστάμενων περιστατικών, αδυνατεί και αυτή με τη σειρά της να “σηκώσει” τους επιπλέον ασθενείς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για να μπορέσει η ΩΡΛ Κλινική του ΓΝΛ να τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία, είναι απαραίτητοι τουλάχιστον άλλοι 2 ειδικοί ιατροί, οι οποίοι άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσουν εργασία, γεγονός αδύνατο, τηρουμένων των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται για την πρόσληψή τους».

Ζητώντας την άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και επισημαίνοντας ότι «εδώ και 4 χρόνια, από τότε που η χώρα μας μπήκε στα μνημόνια, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη γιατρού, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί περί τους 4000 οι οποίοι δεν αντικαταστάθηκαν», υπογράμμισε ότι «ενδεχόμενη πρόσληψη επικουρικών απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού για λίγο καιρό, χωρίς όμως να το λύσει» και πρόσθεσε: «η υπερπροσέλευση ασθενών και οι εξοντωτικές εφημερίες δεν εξαντλούν απλά τους ιατρούς της αντίστοιχης Κλινικής του ΠΓΝΛ, αλλά καθιστούν και τη δική της λειτουργία προβληματική, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ