ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…

μουλάριαΜεγάλη κρίση περνά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του υλοτόμου, αφού το άνοιγμα της αγοράς στις βαλκανικές χώρες, οι ελεύθερες εισαγωγές καυσόξυλων από αυτές και η οικονομική κρίση σε συνάρτηση με την υπερφορολόγηση κάθε δραστηριότητας στης Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και για το συγκεκριμένο κλάδο.

Ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα των υλοτόμων – μετατοπιστών οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να συντηρούν και ένα μεγάλο αριθμό ζώων, τα οποία χρησιμοποιούν για τη μεταφορά της ξυλείας ή για τη μετατόπιση των κορμών στα ελληνικά δάση.

Με δεδομένη την κρίση στο επάγγελμα αλλά και το τεράστιο κόστος συντήρησης του ζωικού τους κεφαλαίου, οι υλοτόμοι άρχισαν ήδη να αναζητούν δουλειά μαζί με τα ζώα τους στα ελληνικά νησιά, προσφέροντας μεταφορικό έργο, αλλά και τουριστικό προϊόν για μεταφορές τουριστών με τα συμπαθή τετράποδα στα σοκάκια των νησιών.

Γνωρίζοντας ότι τόσο οι ίδιοι όσο και τα μουλάρια που διαθέτουν αντέχουν στη σκληρή δουλειά και σε κάθε κακουχία, θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες ειδικά σε περιοχές στις οποίες δεν μπορεί να ανέβει φορτηγό.

Ενας από τους δεκάδες υλοτόμους που τώρα είναι χωρίς δουλειά και σκέφτεται να μετακομίσει στα νησιά, ο Γιώργος Μπουκουβάλας, έβαλε και σχετική αγγελία στις εφημερίδες ελπίζοντας ότι κάποιος δήμαρχος θα βρει ελκυστική την πρόταση και θα του ζητήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του μαζί με τα ανθεκτικά τετράποδα στο δήμο του.

Ο κ. Μπουκουβάλας περιμένει στο τηλέφωνο 6972 802641, κάποια πρόσκληση, ενώ σκέφτεται να ενεργοποιήσει και πάλι την ιστοσελίδα που είχε θέσει σε λειτουργία πριν δύο περίπου χρόνια.

«Εκεί στους παραδοσιακούς οικισμούς, όπου δεν επιτρέπεται και δεν είναι δυνατή η διέλευση οχημάτων στα στενά σοκάκια η λύση των τετράποδων «φορτηγών» είναι ιδανική. Μπορούν να αναλάβουν εργασίες από αποκομιδή απορριμμάτων και μεταφορά οικοδομικών υλικών, μέχρι μεταφορά τουριστών!», είχε πει πρόσφατα στην οικονομική εφημερίδα  «ΕΞΠΡΕΣ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ