ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ – “ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ” Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

λαικη συσπείρωσηΒολές κατά της νέας δημοτικής αρχής Λάρισας, που αναμένεται να αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου, εξαπολύει η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. το οποίο συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του απερχόμενου προέδρου και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση αναφέρονται τα εξής:

«Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 23 Ιούλη 2014, εξελίχθηκε σε μια παρωδία που όμως ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων, του τυχοδιωκτισμού  αλλά και των «οβιδιακών» μεταμορφώσεων της νέας δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα χρονιά. Άλλα θέματα εισάγονταν στην ημερήσια διάταξη, άλλα αποσύρονταν και ενώ είχαν κατέβει με κοινή εισήγηση της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα στο θέμα που αφορούσε το χωροταξικό πέριξ του αρχαίου θεάτρου, η διγλωσσία και ο καιροσκοπισμός της νέας δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και του νέου Δημάρχου κ. Καλογιάννη υπήρξαν αποκαλυπτικά των προθέσεων για τα «νέα ήθη» της δήθεν «αριστερής» δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα,  κοινοπραξία ιδιωτών ζητούσε με αίτησή της προς το δημοτικό συμβούλιο να αλλάξει η χρήση γης σε «γενικής» κατοικίας βασιζόμενη στο ήδη υπάρχον γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Αυτό αφορούσε επιχειρηματικό πλάνο για την κατασκευή συνεδριακού χώρου με τη χρήση και αναψυκτήριου σε ένα οικοδομικό τετράγωνο πέριξ του αρχαίου θεάτρου. Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν καθαρή και ξάστερη να μην προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο με πολιτική απόφαση σε καμιά έγκριση. Η στάση όμως του δήθεν «αριστερού» Δημάρχου ήταν ένα ρεσιτάλ κωλοτούμπας και τυχοδιωκτισμού. Πιστός καθώς φαίνεται στα ήθη και τις αρχές του πολιτικού του φορέα, του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιτροπή ποιότητας ζωής όπου συζητήθηκε πρώτα το συγκεκριμένο ζήτημα ψήφισε θετικά, στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου αφού προηγήθηκε ένα «δεκάρικος» για το πόσο άσχημα έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα πέριξ του φρουρίου ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη πράγμα που πέτυχαν με την συγκατάθεση της πλειοψηφίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής της ΝΔ, ενώ στην εξέλιξη της ολομέλειας και μετά από  παρέμβαση εκπροσώπου των ενδιαφερόμενων, ήταν έτοιμοι να το εντάξουν και πάλι προς συζήτηση στα εκτός ημερήσιας διάταξης για να το εγκρίνουν, αλλά τελικώς δεν το τόλμησαν.

Επίσης ψήφισαν μεταξύ άλλων μαζί την απερχόμενη δημοτική αρχή της ΝΔ οι δήθεν «αριστεροί» ( άλλοι υπέρ και άλλοι Λευκό), η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγήσει και να εισπράξει ποσά από ανάπηρους που παίρνανε προνοιακά επιδόματα και που το ποσοστό της αναπηρίας τους μειώθηκε κάτω από 67% με βάση τον ισχύοντα αντιλαϊκό νόμο. Είναι τόσο «αντιμνημονιακοί» που βάζουνε πλάτη για να εφαρμοστούν στην ολότητά τους αντιλαϊκά μέτρα, με το πρόσχημα ότι η δημοτική αρχή είναι μεσάζοντας. Είναι εξάλλου τόσο «ευαίσθητοι» που το μόνο που μπόρεσαν να ψελλίσουν ήταν να γίνουν διευκολύνσεις για να αποδοθούν τα ποσά από τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους με δόσεις. Ενώ μέσα σε όλα τα άλλα δεν παρέλειψαν να παραχωρήσουν στην ΠΑΕ ΑΕΛ και γηπεδικές εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο «Γ. Μητσιμπόνας», όταν γνωρίζουν ότι από εκεί θα «ξεσπιτωθούν» οι ακαδημίες του Δήμου, αρκετά αθλητικά σωματεία και φυσικά οι δημότες που το χρησιμοποιούν για τα πρωταθλήματα (εργαζομένων, σχολικά).

Τα συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν μια μικρογραφία για το πώς σκέφτονται να διοικήσουν από το Σεπτέμβριο. Η δήθεν «αριστερή» δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, πιστή στο πνεύμα «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» όχι μόνο δεν διαφοροποιήτε σε τίποτα από την κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, όχι μόνο δεν συγκρούεται μ ’αυτά όπως ψεύτικα και δημαγωγικά έταζε προεκλογικά, αλλά πριν καν αναλάβει και επίσημα δίνει τα διαπιστευτήρια της στην άρχουσα τάξη. Ο Λαρισαϊκός λαός χρειάζεται να βγάλει συμπεράσματα για τα περί «άλλης διαχείρισης» με αριστερό μανδύα που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως εναλλακτική της παρούσας κατάστασης. Μια μικρή «γεύση» της πήραμε σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ