ΠΩΣ ΤΑ 30 ΕΚ. € ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 8 ΕΚ. €

δευαλΜπορεί να είναι κατανοητή η αγωνία κάποιων αιρετών να παρουσιάσουν επιτυχίες, τη στιγμή που εγκαταλείπουν κάποια θέση, για να εξασφαλίσουν με αυτό τον τρόπο και την υστεροφημία τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κατανοητό να αναπτύσσεται μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία για μεγέθη που είναι μετρήσιμα.

Ο λόγος για το αποθεματικό της ΔΕΥΑ Λάρισας το οποίο οι συζητήσεις των προηγούμενων ημερών το ανέβασαν στα 30 εκ. ευρώ, στη συνέχεια το μείωσαν στα 20 – 25, ενώ κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν και για ευθύνες λόγω του κουρέματος που υπέστη.

Ποια όμως είναι η αλήθεια όπως φάνηκε και από την ενημέρωση που είχε τις τελευταίες ημέρες η νέα δημοτική αρχή;

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Πριν το PSI το αποθεματικό της ΔΕΥΑΛ ήταν περίπου 30 εκ. ευρώ. Λόγω του κουρέματος σε ομόλογα αυτού του αποθέματος έπεσε στα 25 εκ. ευρώ εκ των οποίων κάποιο ποσό σε ομόλογα που μπορεί και να ανέβουν,όπως μπορεί και να πέσουν. Αρα μετά το κούρεμα η ΔΕΥΑ εμφανίζει ένα αποθεματικότης τάξης των 25 εκ.ευρώ. Παράλληλα εμφανίζει και δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 11,5 εκ. ευρώ αλλά και υποχρεώσεις προς προμηθευτές. Ολα αυτά όπως εκτιμούν και στελέχη της νέας δημοτικής αρχής μειώνουν το συνολικό αποθεματικά στα 11 – 12 εκ. ευρώ ευρώ.

Αν τώρα αναλογιστεί κανείς ότι ένα ποσό της τάξης των 3 – 3,5 εκ. ευρώ αποτελεί το ποσό των εγγυήσεων που πλήρωσαν οι Λαρισαίοι στην επιχείρηση για να συνδεθούν στο δίκτυο τότε εύκολα κατανοεί κανείς ότι το πραγματικό αποθεματικό δεν ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ που αποτελούν απλά ένα καλό μαξιλάρι ασφαλείας και δίνει τη δυνατότητα στο δήμο να αξιοποιήσει κάποιο ποσό για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ