ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/8 Η 4η “ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΕΙΑ”

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΡΕΙΑ (Αντιγραφή)H 4η “Σαρανταπορεία” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, με ώρα συγκέντρωσης στις 06:00 πμ και σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του χωριού Σαραντάπορο. Η απόσταση που θα κληθούν να διανύσουν οι πεζοπόροι είναι 13 χλμ. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές η διαδρομή έχει ως εξής:
Ακολουθούμε το ορειβατικό μονοπάτι Ε4, το οποίο περνά από την πλατεία του Σαρανταπόρου (σημείο 1), με κατεύθυνση προς το Μοναστήρι (σημείο 2)..
Συνεχίζουμε προς το σημείο 3, στις πλαγιές του Αμάρμπεη, μια απόσταση περίπου 900 μέτρα, η οποία έχει βαθμό δυσκολίας 3, λόγω της ανηφοριάς.

Στάση για 15 λεπτά και βαδίζουμε προς το σημείο 4, όπου υπάρχει βρύση και θα ξεκουραστούμε..
Ακολουθούμε τον δρόμο στην πλαγιά του Αμάρμπεη ως το σημείο 5.. Συγκεντρωνόμαστε εδώ και βαδίζουμε μέχρι το σημείο 5Α, όπου διασταυρωνόμαστε με την Εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης..
Βαδίζουμε επί της Εθνικής για 2 χλμ., βγαίνουμε και ακολουθούμε τον δρόμο προς Βρωμόβρυση (σημείο 6), όπου και ξεκουραζόμαστε..
Φεύγουμε από την βρύση με κατεύθυνση την πλατεία του χωριού, όπου και θα τερματίσει η πεζοπορία μας.

ΟΡΟΙ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στην πεζοπορία μπορούν να συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών Άτομα κάτω των 12 ετών, καλό είναι να έχουν συνοδό ενήλικα.
Οι συμμετέχοντες στην πεζοπορία υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο με νερό και ξηρά τροφή (σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, παστέλι κλπ).
Οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους 2ο μπλουζάκι, για αλλαγή, λόγω εφίδρωσης.
Το έδαφος της διαδρομής, είναι γενικά καλό για πεζοπορία.

Καλό είναι όμως να χρησιμοποιηθούν παπούτσια ορειβατικά ή μποτάκια ανάλογου τύπου ώστε να καλύπτετε ο αστράγαλος.
Παρακαλούμε τους συμμετέχοντες, για την ασφάλειά τους να ακολουθούν τις οδηγίες κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ