ΚΚΕ: ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

ΤΡΟΧΑΙΟΑνακοίνωση με αφορμή το τραγικό τροχαίο με θλιβερό απολογισμό τρεις νεκρούς νέους, στην Π.Ε.Ο. Λά ρισας – Βόλου, εξέδωσε η Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για έγκλημα από την πλευρά της συγκυβέρνησης και των μεγαλοεργολάβων που έχουν επιβάλει δυσβάσταχτα διόδια. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο θάνατος 3 νέων ανθρώπων, στο χθεσινό τροχαίο στην παλαιά οδό Λάρισας-Βόλου, που βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους, αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ), αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που παρέδωσαν την ΠΑΘΕ και συνολικά το εθνικό οδικό δίκτυο στους επιχειρηματικούς ομίλους, που ληστεύουν τους οδηγούς με πανάκριβα διόδια για να βγάζουν κέρδη, αναγκάζοντας χιλιάδες οδηγούς εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς αγρότες, που βιώνουν την ανεργία και την φτώχεια, να κυκλοφορούν από παράδρομους και άλλους δρόμους-λαιμητόμους, με συχνά τροχαία και μάλιστα θανατηφόρα, όπως και το χθεσινό.

Η «αγανάχτηση» του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, ότι δεν του δίνουν χρήματα και δεν του επιτρέπουν να κάνει έργα στους παράδρομους και στην παλαιά οδό Λάρισας-Βόλου, είναι υποκριτική, αφού ο ίδιος ως βουλευτής της Ν.Δ ήταν εισηγητής της, στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο παρέδωσαν στους επιχειρηματικούς ομίλους την εκμετάλλευση με τα διόδια της ΠΑΘΕ και άλλων εθνικών δρόμων. Η σύμβαση που ψήφισαν τότε οι βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους και ο κ. Αγοραστός) με τους επιχειρηματικούς ομίλους, περιέχει και την απαγόρευση δημιουργίας δρόμων και έργων αναβάθμισης υφιστάμενων δρόμων που θεωρούνται ανταγωνιστικοί της ΠΑΘΕ και οι οποίοι θα προκαλούν απώλεια εσόδων για τις εταιρείες εκμετάλλευσής της.

Υποκριτικό είναι επίσης να ζητούν μείωση της τιμής των διοδίων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αλλά και όσοι αποδέχονται την παράδοση της ΠΑΘΕ στους επιχειρηματικούς ομίλους και την ύπαρξη των διοδίων, γνωρίζοντας ότι η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την εταιρεία, της δίνει την δυνατότητα μονομερών αυξήσεων της τιμής των διοδίων.

Τα επαναλαμβανόμενα τροχαία, με αποκορύφωμα το χθεσινό που κόστισε την ζωή 3 νέων ανθρώπων, αναδεικνύει με επιτακτικό τρόπο, την ανάγκη της άμεσης κατάργησης όλων των διοδίων και της ελεύθερης διέλευσης όλων των οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο, της κατάργησης του ΦΠΑ στα καύσιμα, της μείωσης των τελών κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα κάτω των 1.800 κ.ε., την ανάγκη κατασκευής σύγχρονων και ασφαλών οδικών έργων, μέσα από την δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, για τα οποία σταθερά παλεύει το ΚΚΕ.

Η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των 3 αδικοχαμένων παιδιών και δεσμεύεται ότι θα δυναμώσει τον αγώνα μ’ αυτά τα αιτήματα για να σταματήσει η ληστεία στους εθνικούς δρόμους και η ανθρωποθυσία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ