ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙAΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

συνταξιουχοιΗ κυβέρνηση ετοιμάζει νέες σαρωτικές ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης βάζοντας στο στόχαστρο της το χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας, τις κατώτερες συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, την κρατική χρηματοδότηση, τις κοινωνικές παροχές,

τα ποσοστά αναπλήρωσης, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας απαντώντας με αποφασιστικότητα θα πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Καλεί όλα τα Δ.Σ των σωματείων να προετοιμάσουν την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να πάρουν όλα τα μέτρα για αποφασιστική αναμέτρηση και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η μαζική πανελλαδική απάντηση που δόθηκε από την Συντονιστική επιτροπή αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στις 19 Ιούνη στην Αθήνα, με την αποφασιστική συμμετοχή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να συνεχιστεί.

Να δυναμώσει η ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα έτσι ώστε η κυβέρνηση να βρει μπροστά της ένα ισχυρό τείχος αντίστασης και παρεμπόδισης των αντιλαϊκών μέτρων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που προετοιμάζει δεν πρέπει να περάσουν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ