ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Γ.ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟ Γ.Ν.Λ.

ΓΝΛΠεριοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. Μετά την επίσκεψη σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται τα εξής:

-Της άγριας περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία προκειμένου να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις-επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

-Συρρίκνωσης-κατάργησης δημόσιων δομών υγείας (Νοσοκομεία-Κ.Υγείας) και μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, αφαιμάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς άμεσα.

-Μείωση των παροχών υγείας ( μέσω του ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να ελαττώσουν το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο φθηνοί.

Η εφαρμογή αυτής ακριβώς της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ, έχει δημιουργήσει την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στο Γ.Ν.Λ., που συνειδητά  απαξιώνεται, με κορυφαίο παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας της Ω.Ρ.Λ. κλινικής λόγω έλλειψης ιατρών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, το Υπουργείο και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη, για την επικίνδυνη και τραγική κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Γ.Ν.Λ. αλλά και των άλλων μονάδων υγείας στο νομό μας (Π.Π.Γ.Ν.Λ.- Κ.Υγείας)

΄Αμεσα να δοθούν λύσεις με προσλήψεις γιατρών και προσωπικού που είναι αναγκαίο όχι μόνο για την Ω.Ρ.Λ κλινική του Γ.Ν.Λ., αλλά και για το σύνολο των τμημάτων- κλινικών των 2 νοσοκομείων και των Κ. Υγείας, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και όχι με ημίμετρα τύπου μετακίνησης προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, σ’ αυτή την πολιτική που θυσιάζει την υγεία του λαού για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων, απαιτείται ο αγώνας για καθολικά κρατική δωρεάν υγεία, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ