ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν αυτή την ώρα κινητοποίηση στα διόδια Μοσχοχωρίου,  για τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την απαράδεκτη τιμή των διοδίων, και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι “το τροχαίο έγκλημα στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου με θύματα τρία νέα παιδιά, ξαναφέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση, από την πλευρά της Πολιτείας, των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες συνεχίζουν να ζουν, να έχουν ανάγκες, και να μετακινούνται από τον παλιό δρόμο, ακόμη και μετά την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού με τα πανάκριβα διόδια. Εκεί είναι τα χωριά τους και τα σπίτια τους”.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι την απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας και προς την ανθρώπινη ζωή, καταδεικνύει και η δήλωση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό».

“Από τον παλιό όμως πηγαίνουν όλο και περισσότερα οχήματα, αφού οι ληστρικές, και προσφάτως επικαιροποιημένες, συμβάσεις με τους «εθνικούς εργολάβους» αύξησαν απαράδεκτα την τιμή των διοδίων Μοσχοχωρίου, των πιο ακριβών σε ολόκληρο το μήκος της ΠΑΘΕ, βάζοντας σε κίνδυνο  οδηγούς και επιβάτες μικρών και μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα ενάντια στα διόδια, προειδοποιούσαν από καιρό για αυτό τον παραλογισμό. Σήμερα όμως, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κοινή δράση για την κατάργηση των διοδίων και την πίεση προς το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λήψη μέτρων συντήρησης και ασφάλειας της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου.

Οι ανθρώπινες ζωές και οι ανάγκες των πολιτών πρέπει επιτέλους να θεωρηθούν πιο σημαντικές από τις ανάγκες των εργολάβων για περισσότερα κέρδη”, τόνισαν με νόημα οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζητώντας την κατάργηση των διοδίων γιατί η  ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση  είναι δικαίωμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ