ΝΥΧΤΩΝΕΙ Η “ΝΕΑ ΜΕΡΑ” ΤΟΥ ΧΡ. ΖΩΗ

χρηστος ζωηςΕπιβεβαιώνοντας πλήρως τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ για «τα πρόβατα που τα τρώει ο λύκος όταν φεύγουν από το μαντρί», ο Λαρισαίος πολιτικός Χρ. Ζώης, ο οποίος έφυγε από τη ΝΔ λόγω δευτέρου μνημονίου, μάλλον βρίσκεται εκ νέου σε αναζήτηση πολιτικής στέγης.

Ο κ. Ζώης αφού έκανε ένα πέρασμα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του κουμπάρου του Πάνου Καμμένου, προχώρησε στη δημιουργία πολιτικού φορέα, της “Νέας Μέρας”, που όμως ήταν ένα αποτυχημένο εγχείρημα αφού δεν έδειξε να πείθει τις πατριωτικές δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς, ούτε και κομμάτι του καραμανλικού χώρου της ΝΔ, από όπου προέρχεται και ο ίδιος.

Δεν ευδοκίμησε όμως και το εγχείρημα του ενόψει ευρωεκλογών όταν δημιούργησαν νέο φορέα μαζί με τον στρατηγό άνεμο Βύρωνα Πολύδωρα και τον τηλεαστέρα πρώην βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, αφού η «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» πήγε άπατη.

Μετά και από αυτό το νέο στραπάτσο και ενώ κάποιοι προεξοφλούσαν την επιστροφή του κ. Ζώη στη ΝΔ, αφού σήμερα «μόνο τα ντουβάρια δεν γυρίζουν», ήλθε ένα νέο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που θέλει τον κ. Ζώη να συζητά με τους κ.κ. Μπαλτάκο και Καπερνάρο το ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτικού φορέα στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς που θα μπορούσε να αρπάξει και ένα κομμάτι από την υπόδικη Χρυσή Αυγή.

Πάντως όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα ο κ. Ζώης με τα περάσματά του από φορέα σε φορέα και από εγχείρημα σε εγχείρημα, δεν απέχει και πολύ από το να χαρακτηριστεί γραφικός στο χώρο της δεξιάς και τώρα που νύχτωσε στη «Νέα Μέρα» μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική σκηνή, αφού και το να επιστρέψει στο μαντρί, μετά τα όσα έχει πει δεν θα τον τιμά ιδιαίτερα.

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ