Ο 2ος ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΚΑΡΛΟΣ ΣΛΙΜΟι άνθρωποι εργάζονται πάρα πολλές ημέρες, αλλά όχι αρκετά χρόνια, σύμφωνα με το 2ο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, λέει ότι ήρθε η ώρα για μια «ριζική αναμόρφωση” του συστήματος, ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται μόλις τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά να παίρνουν σύνταξη στα 70, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Αν οι άνθρωποι εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα, θα έχουν περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσουν, και καλύτερη ποιότητα ζωής,” είπε σε μια πρόσφατη διάσκεψη των επιχειρήσεων στην Παραγουάη.

“Με τέσσερις ημέρες χωρίς εργασία, θα ψάξουν για νέες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και θα βρουν κι άλλους τρόπους να απασχολούνται.”

Ο Σλιμ, ο οποίος έχει περιουσία που εκτιμάται στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά είναι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον Bill Gates, λέει ότι οι σημερινές ηλικίες συνταξιοδότησης εισήχθησαν όταν το προσδόκιμο ζωής ήταν χαμηλότερο, και θα πρέπει σήμερα να ανέβουν στα  70 ή τα 75.

Στην Telmex, την τηλεφωνική εταιρεία του, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από την εταιρεία στην εφηβεία τους, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 50, αλλά ένα νέο συμβόλαιο τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά την ηλικία συνταξιοδότησης, με πλήρη αμοιβή για εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα, αναφέρει η Guardian.

Ο ίδιος είναι 74 ετών και δεν υπάρχει κανένα σημάδι που να δείχνει ότι σκέφτεται την συνταξιοδότησή του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ