Θ. ΨΥΡΡΑΣ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

γαλαΟ βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση  προς τους υπουργούς α) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και β) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την τιμή του «φρέσκου γάλακτος», υποστηρίζοντας ότι παρά την επιμήκυνση οι τιμές αυξήθηκαν αντί να μειωθούν.

Στην ερώτηση αναφέρει:

«Το θέμα της επιμήκυνσης της ζωής του φρέσκου γάλακτος, όπως πλέον προκύπτει στην πράξη, επέτεινε αντί να λύσει τα προβλήματα. Έχουν περάσει ήδη δυόμισι μήνες από τη δημοσίευση του Νόμου 4254/2014, με τον οποίο θεσπίστηκαν, μεταξύ άλλων, οι νέοι κανόνες εμπορίας του γάλακτος, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε η περίφημη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Ήδη, οι τιμές του γάλακτος στη λιανική έχουν αυξηθεί, ενώ αντίστροφα οι τιμές για τον παραγωγό έχουν μειωθεί. Συγκεκριμένα, ενώ η μέση τιμή για τον παραγωγό από τα 0,45 ευρώ το κιλό που ήταν πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου έπεσε στα 0,42 λεπτά το κιλό, οι τιμές της λιανικής έχουν αυξηθεί έως και 5%.

Όσο για το “γάλα ημέρας” που τόσο πολύ διαφημίστηκε αποδεικνύεται ως ένα μη ρεαλιστικό μέτρο, και μάλιστα, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στην αγορά.

Με βάση τα δεδομένα της πραγματικότητας, που διαψεύδουν όσους υποστήριζαν την επιμήκυνση,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

• Σκοπεύετε να ξεκινήσετε νέο κύκλο επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διορθωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο καθεστώς εμπορίας του γάλακτος;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ