ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

δσλΣυγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί το νέο αποτρόπαιο έγκλημα της Κυβέρνησης του Ισραήλ, που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Ένα έγκλημα, από την κυβέρνηση ενός κράτους του οποίου η ίδρυση και η διαχρονική λειτουργία, είναι  θεμελιωμένη στον εξανδραποδισμό  των Παλαιστινίων μέσα στα ίδια τα πατρογονικά τους εδάφη.

Οπλισμένη η κυβέρνηση του Ισραήλ με το θράσος που της προσφέρει η ανοχή, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός συνολικά του διεθνούς παράγοντα, (ΗΠΑ,ΕΕ,) συνεχίζει να αγνοεί την πανανθρώπινη  κατακραυγή.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, ενώνει τη φωνή του με τους πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταδικάζουν την επίθεση του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, που αφήνει στο πέρασμά της εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, πολλοί από τούς οποίους μικρά παιδιά.

Καλεί την κυβέρνηση να  εκδηλώσει  με συγκεκριμένες ενέργειες -και στο ανθρωπιστικό πεδίο- τη συμπαράστασή της στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Διατρανώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερο και ανεξάρτητο Κράτος στα εδάφη τους, το οποίο αποτελεί και βασική προϋπόθεση για την ειρήνευση και τη συναδέλφωση των λαών της περιοχής.

Τέλος, θεωρεί ότι πρέπει επιτέλους να κινηθεί και κατά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Ισραήλ η διαδικασία για  την παραπομπή της στο  Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να δικαστούν για τη σφαγή των αμάχων και την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ