Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

αλεξίουΣε μια κατάμεστη Πλατεία Συντάγματος χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες στη συναυλία αλληλεγγύης προς τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με τη Χαρούλα Αλεξίου. Λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ και έχοντας στο πλευρό της τις καθαρίστριες οι οποίες την υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Χαρούλα έλα μαζί μας, η νίκη είναι δική μας», η δημοφιλής τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή και φορώντας συμβολικά ένα γάντι εργασίας ξεκίνησε τη συναυλία

τραγουδώντας «Τίποτα δεν πάει χαμένο» σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη και μουσική του Μάνου Λοΐζου.

«Δεν θα πούμε αγωνιστικά τραγούδια. Σήμερα είναι βραδιά γιορτής γι’ αυτές τις γυναίκες. Και απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες», είπε αμέσως μετά η Χαρούλα Αλεξίου για την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για Ολους».

Το ενδιαφέρον της Χαρούλας Αλεξίου για τη δικαίωση των γυναικών αυτών εκδηλώθηκε άλλωστε με την εξής δήλωση:

«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εργασία και πόσο θα καταρρακώνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που μάθανε να κερδίζουν τη ζωή τους με τον κόπο τους. Είναι γυναίκες, μάνες, σύζυγοι, γιαγιάδες – άφησαν σπίτια και οικογένειες και βγαίνουν επί τόσους μήνες στους δρόμους ακριβώς για να μπορούν να έχουν σπίτια και οικογένειες. Είναι το “ισχυρό φύλο” της σημερινής κοινωνίας – αυτό που δεν το βάζει κάτω, που δεν χαρίζει το δίκιο του. Αυτές οι γυναίκες είναι η φωνή της συνείδησής μας – το τελευταίο μας καταφύγιο. “Καθαρίζουν” αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ενα κράτος, που είναι ευρωπαϊκό, τηρεί πρώτα απ’ όλα τις αποφάσεις των δικαστηρίων (είναι ζήτημα κοινής λογικής η επαναπρόσληψή τους, από τη στιγμή που τις δικαιώνουν και τα δικαστήρια)».

Πριν από την εμφάνιση της Χαρούλας Αλεξίου, το συντονιστικό όργανο των 595 απολυμένων καθαριστριών, το οποίο καθ’ οδόν από το υπουργείο Οικονομικών συναντήθηκε με την -παρούσα στη συναυλία- νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, μίλησε για τον αγώνα τους, ευχαριστώντας όσους δείχνουν τη συμπαράστασή τους σε αυτήν την 11μηνη προσπάθειά τους, μεταξύ των οποίων και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα παιδιά της Γάζας, ενώ στις απολυμένες καθαρίστριες τη συμπαράστασή τους εκδήλωσαν σχολικοί φύλακες, φορείς και άλλοι εργαζόμενοι.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ