ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

ΓΑΖΑΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για τη Γάζα διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 7 μμ στην  Πλατεία  Ταχυδρομείου  Λάρισας, από η Πρωτοβουλία  για  την  Γάζα  και  την Παλαιστίνη. Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

«Πάνω από  1000  είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 6.000 οι τραυματίες, ενώ  ξεπέρασαν  τις  150.000  οι  εκτοπισμένοι  από τους έως τώρα συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς  κατά αμάχων στη λωρίδα της Γάζας. Ήδη από την Πέμπτη, το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ ξεκίνησε  την έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα.  Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού.

Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα παρατεταγμένα στα σύνορα ισραηλινά τανκ, προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα.

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει  τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι λαοί,  από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο  ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ! Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Να δοθεί τέλος στη σφαγή αμάχων στη Γάζα, ζητά με ανακοίνωσή της και η οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ενώνοντας τη φωνή του με τις φωνές των διαδηλωτών σε κάθε γωνιά του κόσμου ενάντια στη θηριωδία της Ισραηλινής πολεμικής μηχανής που δολοφονεί αμάχους στους δρόμους και τις γειτονιές της Παλαιστίνης, στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συγκαλεί αύριο Τετάρτη 30 Ιουλίου και ώρα 7μμ, στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Πρωτοβουλία για τη Γάζα και την Παλαιστίνη.

Απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή. Διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα σε ΕΕ, ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και απέναντι στο κράτος του Ισραήλ, ώστε να τερματιστεί εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας».

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Κάλεσμα στους Λαρισαίους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή κινητοποίηση, απευθύνει με ανακοίνωσή της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέροντας ακόμη τα εξής:΅

«Εδώ και τρείς εβδομάδες  κλιμακώνεται η χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 1100 και τους τραυματίες να ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες . 1,8 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, εγκλωβισμένοι στην ποντικοπαγίδα της λωρίδας της Γάζας δέχονται ανηλεή επίθεση από στεριά, θάλασσα και αέρα. Το ίδιο το Ισραήλ παραδέχεται ότι από τους νεκρούς πολύ λίγοι  είναι μέλη της Χαμάς  (μαχητές ή άμαχοι;), που αν και εκλεγμένη πολιτική δύναμη αντιμετωπίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση και άρα τους σκοτώνουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Η σφαγή των αμάχων δεν είναι παράπλευρη απώλεια. Είναι ο πραγματικός στόχος στην προσπάθεια να τσακιστεί το ηθικό ενός λαού που εδώ και μισό αιώνα παλεύει αλύγιστος για γη και ελευθερία. Που δεν υπέταξε τον αγώνα του στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δεν αναζήτησε προστάτες σε νέους αφεντάδες.

Σύσσωμος ο διεθνής καπιταλισμός συντάσσεται με το μακελειό, υποστηρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια». Για να σταματήσει να ενοχλείται το κράτος του Ισραήλ από τις εστίες αντίστασης, να σταματήσει να  ακούει ο λαός του Ισραήλ τις κραυγές απόγνωσης 1,8 εκατομμύριων ανθρώπων φυλακισμένων σε ένα, όχι και τόσο μεγάλο, στρατόπεδο συγκέντρωσης, γιατί αυτό ακριβώς είναι η λωρίδα της Γάζας. Για να παραμείνει ισχυρός και συμπαγής ο χωροφύλακας των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ανάμεσά τους και η χώρα μας, όπου η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο αποδέχεται το «δικαίωμα» του Ισραήλ να σφαγιάζει ένα λαό, αλλά και τα τελευταία χρόνια ενισχύει και εντατικοποιεί τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το κράτος τρομοκράτη.

Χιλιάδες διαδηλωτές σ’ ολόκληρο τον κόσμο, και τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, βγήκαν στους δρόμους και απαιτούν να σταματήσει η σφαγή τώρα, δηλώνουν την υποστήριξή τους και ζητούν δικαίωση του ηρωικού αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Καταγγέλλουμε τη διεθνή εκστρατεία γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Συντάσσουμε τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα κατακραυγής, τους χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο και απαιτούμε

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ

Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις της χώρας μας με το τρομο-κράτος του Ισραήλ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

 

Η Λ.Α.Α.Α.Σ.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» αναφέρει:

Η σφαγή των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ συνεχίζεται. Για περισσότερες από 20 μέρες, η Λωρίδας της Γάζας σφυροκοπείται χερσαία και από αέρα. Ο στρατός του Ισραήλ, χτυπάει και δολοφονεί ανελέητα. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 1000, και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι άμαχοι και παιδιά, ενώ βομβαρδίζονται ακόμα και νοσοκομεία!

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στην λωρίδα της Γάζας χαίρουν της στήριξης των αμερικάνων ιμπεριαλιστών με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ να υπογραμμίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ενώ η ΕΕ αρνείται να καταγγείλει και καλύπτει την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ βάζοντας σε ίση μοίρα τον θύτη με το θύμα…

Η κυβέρνηση της χώρας μας αφού έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα δικαιώματα του λαού μας θυσία στην ιμπεριαλιστική τρόικα και σε μια χούφτα πλουτοκράτες, υπηρετώντας πιστά τα μεγάλα αφεντικά ΗΠΑ-ΕΕ δίνει γη και ύδωρ και στα βρώμικα πολεμικά σχέδια τους και τις επεμβάσεις τους: Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει στήσει άξονα συμμαχίας με το κράτος-φονιά του Ισραήλ, κάνοντας κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μαζί του, έχει δώσει στήριξη στην συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αναγνωρίζει την απαρτιζόμενη και από φασίστες κυβέρνηση του Κίεβου και αποδέχεται τη ρίψη των χημικών δηλητηρίων νότια της Κρήτης.

Ο λαός μας είναι ανάγκη να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική της στήριξης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, που στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του και ενάντια στα συμφέροντα των λαών της περιοχής.

Τούτες τις ώρες αποτελεί στοιχειώδες καθήκον του δημοκρατικού κόσμου, των αγωνιστών, να διαδηλώσουν με όποιο τρόπο μπορούν την αντίθεσή τους στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ