Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΈΜΠΟΛΑ

07IΠερισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια πρόσφατη επιδημία του ιού Έμπολα που μαίνεται στην Αφρική – ανάμεσά τους και  γιατροί που φροντίζουν ασθενείς με τη νόσο-, ενώ φόβοι εκφράζονται και για μετάδοση του ιού σε Ευρώπη και Αμερική.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για τον Έμπολα, ή κάποιο εμβόλιο που  να προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό.

Λοιπόν, τι θα χρειαστεί για να απαλλαγούμε από αυτή την καταστροφική ασθένεια;

Τρεις παγκοσμίου φήμης γιατροί μίλησαν  στο Huff Post Live τη Δευτέρα για όλα τα γεγονότα που αφορούν στο ξέσπασμα της επιδημίας Έμπολα, από το πώς εξαπλώνεται η ασθένεια μέχρι το πώς θα μπορούσε να σταματήσει.

«Έχουμε πολλά εμβόλια που προστατεύουν με επιτυχία τα πειραματόζωα – συμπεριλαμβανομένων των μη-ανθρώπινων πρωτευόντων θηλαστικών- κατά του ιού Έμπολα,” είπε ο Δρ Thomas W. Geisbert, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

 Τι γίνεται όμως με την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τους ανθρώπους;

“Είναι μια πολύ μεγάλη ρυθμιστική διαδικασία. Από την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τα ζώα σε ένα εργαστήριο, μέχρι την προστασία των ανθρώπων … υπάρχουν πολλά ρυθμιστικά εμπόδια και γραφειοκρατία».

Δεν είναι μόνο αυτό!

Ο Δρ Stephen Morse, επιδημιολόγος στη Mailman Σχολή Δημόσιας Υγείας, του πανεπιστημίου Columbia, αναφέρθηκε στο πώς οι οικονομικοί παράγοντες μπαίνουν στο παιχνίδι.

«Οι εταιρείες παραγωγής εμβολίων καθοδηγούνται και από οικονομικά ζητήματα», είπε. “Είναι φοβερό να το λέω, αλλά πρέπει να πειστούν ότι τις συμφέρει οικονομικά να προχωρήσουν στην παρασκευή και κυκλοφορία του εμβολίου.»

huffingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ