ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΛΑΚΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ

Ν. ΜΑΛΑΚΟΣΑίσθηση αλλά και έντονες διαμαρτυρίες προκαλούν δύο αποφάσεις του απερχόμενου δημάρχου Τυρνάβου, οι οποίες αναρτήθηκαν χθες στη “Διαύγεια” και αφορούν τη σύσταση – παραχώρηση οικογενειακών τάφων σε κατοίκους του δήμου ατελώς, ένα μόλις μήνα πριν αποχωρήσει από τη θέση του.

Πρόκειται για σκανδαλώδη απόφαση του Ν. Μαλάκου, από τη στιγμή που άλλοι δημότες, πριν από λίγο καιρό, πλήρωσαν 4.000 ευρώ για να αποκτήσουν οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο Τυρνάβου.

Μάλιστα η μία απόφαση αφορά την ικανοποίηση αίτησης του συζύγου δημοτικής συμβούλου του Τυρνάβου στην παράταξη Μαλάκου), και ως δικαιολογία του δημάρχου είναι η ανταποδοτική τακτοποίηση υποχρέωσης του δήμου προς τον εν λόγω δημότη, μόνο που για την υποχρέωση αυτή δεν υπάρχουν κάποια επίσημα έγγραφα που να την επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το δημαρχείο.

Εύλογα λοιπόν γεννούνται ερωτήματα για το πώς νομιμοποιείται ο δήμαρχος ερήμην του δημοτικού συμβουλίου να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες παράλληλα γεννούν αισθήματα αδικίας σε πολίτες που πλήρωσαν σημαντικά ποσά για να αποκτήσουν οικογενειακούς τάφους.

Ταυτόχρονα προκαλεί απορίες ο τρόπος που ο δήμαρχος διαχειρίζεται έναν δημοτικό χώρο όπως το νεκροταφείο, αψηφώντας τις ανάγκες για ελεύθερους χώρους ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ταφή νεκρών, και κυρίως εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μήπως θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, η νέα δημοτική αρχή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ελέγξει την απόφαση, αλλά και ο Εισαγγελέας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ