ΈΣΤΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ 16ΟΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

U7MΣε στάνη μετέτρεψε άγνωστος την ταράτσα 16όροφου κτιρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Λ. Κηφισίας και Μιλτ. Ιατρίδου στους Αμπελόκηπους.

Μετά από καταγγελία εντοπίστηκαν μέσα σε κλουβιά δεκάδες ζώα όπως κατσίκες, κότες, κουνέλια. Ο ιδιοκτήτης των ζώων, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές παραμένει άγνωστος, είχε μετατρέψει την ταράτσα του πολυώροφου κτιρίου σε στάνη.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) στην οποία έγινε η καταγγελία επικοινώνησε με την Περιφέρεια Αττικής στις 15 Ιουλίου 2014. Έτσι ένας κτηνίατρος μαζί με αστυνομικό από το Α.Τ. Αμπελοκήπων και τους υπαλλήλους του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής πριν από μερικές μέρες μετά από έλεγχο βρήκαν μέσα σε 8 κλουβιά στην ταράτσα περισσότερες από 10 κατσίκες, 80 και κότες, κουνέλια, ακόμα και φραγκόκοτες.

Είναι παράδοξο πως σε αυτό το κτίριο στο οποίο στεγάζονται υπηρεσίες όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ο Ε.Φ.Ε.Τ. και πολλά ακόμα καταστήματα και γραφεία κανείς δεν είχε αντιληφθεί τόσα ζώα και δεν είχε καταγγείλει νωρίτερα το γεγονός. Η Λιάνα Αλεξανδρή διευθύντρια της Ε.Φ.Ε. μιλώντας στο zoosos, αναρωτήθηκε πως ακόμα δεν έχει εντοπιστεί εκείνος στον οποίο ανήκουν.

Βάσει της νομοθεσίας απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων μέσα στον αστικό ιστό και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα ζώα όπως αναφέρει η σχετική έκθεση ήταν ιδιαίτερα προβληματικές.

Στην ταράτσα του συγκεκριμένου κτηρίου είναι εγκατεστημένες και πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι τις συντηρούσαν σίγουρα τα είχαν δει τα κλουβιά με τα ζώα εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε η μυρωδιά από την κοπριά και τα ούρα τους δεν είναι κάτι που περιορίζεται.

Σύμφωνα με την έκθεση του Τμήματος Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής «οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο σημείο ήταν ιδιαίτερα προβληματικές (οσμή ούρων κλπ)» γι’ αυτό και ζητείται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, το Α.Τ. Αμπελοκήπων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να συνδράμουν στην άμεση απομάκρυνση των οικόσιτων ζώων από το δώμα του κτιρίου και στη συνέχεια τον καθαρισμό και την απολύμανση του.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ