ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

νηπιαγωγειοΛύση στα προβλήματα στέγασης των μαθητών των Φαρσάλων δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα νέο έργο από πόρους του ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα,υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης της Πράξης «Προσθήκη του 2ου 2/θεσιου νηπιαγωγείου στο 2ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων, Δήμου Φαρσάλων, ΠΕ Λάρισας με την μέθοδο της προκατασκευής»

που είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (πρώην ΟΣΚ Α.Ε.), για να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής Σύμβασης Κατασκευής μεταξύ αυτού και του αναδειχθέντα από τον Διαγωνισμό Αναδόχου. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια αναβαθμίζει και δημιουργεί νέες υποδομές σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης. Στόχος μας να στηρίξουμε τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο στη Θεσσαλία. Η κατασκευή του 2ου νηπιαγωγείου αποτελούσε εκπαιδευτικό-κοινωνικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Με το έργο αυτό, λύνεται το κτιριακό πρόβλημα, που υπάρχει σήμερα στα Φάρσαλα.  Το κτίριο πρόκειται να κατασκευαστεί με προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Παράλληλα με τα έργα αυτά δημιουργούμε θέσεις εργασίας και διαχέουμε κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία».

Με την υλοποίηση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα στην περιοχή των Φαρσάλων. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Φαρσάλων, η προσθήκη του 2ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων ΠΕ Λάρισας, θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου, η δυναμικότητα του οποίου αυξάνεται συνεχώς.

 

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά στην προσθήκη ενός νέου στατικά ανεξάρτητου κτιρίου με εμβαδού 336,35 τ.μ., με αύλειο χώρο 554,31 τ.μ., εντός οικοπέδου έκτασης 6.281 τ.μ. επί της οδού Δευκαλίωνος στην πόλη των Φαρσάλων. Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει δυο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολυδύναμου χώρου, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, και λεβητοστάσιο.

Βασικός στόχος είναι να λυθεί το πρόβλημα στέγασης του μαθητικού δυναμικού των Δήμων, ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των δημοτικών διαμερισμάτων σε εκπαιδευτικές μονάδες λόγω της αύξησης του μαθητικού δυναμικού στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Φαρσάλων.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ