ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

resized_aktinidioΤον Συνεταιρισμό Πυργετού επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας. Στη συνάντηση  με μέλη και παραγωγούς συζητήθηκε το φλέγον θέμα που έχει προκύψει  με τη διάθεση των προϊόντων λόγω της ρωσο – ουκρανικής κρίσης  καθώς και ζητήματα που άπτονται του Συνεταιρισμού.

Οι παραγωγοί ζήτησαν από τον βουλευτή να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρουσιαστεί και στη διάθεση των ακτινιδίων, το πρόβλημα που προέκυψε με τα ροδάκινα, αφού  το 35% της συνολικής παραγωγής των ακτινιδίων όλης της Ελλάδας εξάγεται στη Ρωσική αγορά. Μετέφεραν δε την ανησυχία τους, πως αν συνεχιστεί το εμπάργκο και δεν υπάρξει εναλλακτικό σχέδιο, η απαξίωση της τιμής στα ροδάκινα, θα μεταφερθεί και στα ακτινίδια.

Ο κ. Κέλλας ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι έχει επισημάνει εδώ και καιρό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αναγκαιότητα σχεδιασμού εμπορικού προσανατολισμού για τα προϊόντα που ακολουθούν, ευελπιστώντας πως οι αποφάσεις της ΕΕ  θα περιλαμβάνουν δίκαιες λύσεις για όλους όσους πλήττονται από τις αποφάσεις της.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η προσπάθεια των παραγωγών του Συνεταιρισμού, ώστε να πάρει το ακτινίδιο Πυργετού, Πιστοποιητικό Γεωγραφικής Ένδειξης, κάτι που θα κατοχυρώσει το προϊόν και θα δώσει τεράστια οφέλη σε ολόκληρη την περιοχή, με τον κ. Κέλλα να δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια τους.

Ο βουλευτής μετά το τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνεταιρισμού κκ. Αθανάσιο Βλάχο και Αθανάσιο Ευθυμίου, αντίστοιχα, τον Δημοτικό σύμβουλο κ.  Αχιλλέα Διψάνα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιο Λάϊνα και τα μέλη Βασίλη Νταλαμπάσκα και Δημήτρη Μακαντάση, για την λεπτομερή ενημέρωση που του παρείχαν. Τους συνεχάρη δε για την επιτυχημένη πορεία του Συνεταιρισμού, χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα προς μίμηση για όλους, αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «αυτοί οι άνθρωποι έκαναν την κρίση ευκαιρία» και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε όλες τους τις προσπάθειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ