ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

ΡΑΨΑΝΗΟι μέρες για την πραγματοποίηση της  καθιερωμένης  Γιορτής Κρασιού & Αμπελιού Ραψάνης έχουν φτάσει. Φέτος θα γίνει το διήμερο της 29 & 30 Αυγούστου , Παρασκευή και Σάββατο , στο χώρο της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού , με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων 29/8 θα πραγματοποιηθεί παράλληλα η 2η Πανδημοτική γιορτή Δήμου Τεμπών με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων των συλλόγων όλου του δήμου , που θα παρουσιάσουν  μια μουσικοχορευτική παράσταση με έμφαση στις τοπικές παραδόσεις της περιοχής.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς , που θα είναι καθαρά παραδοσιακό , θα είναι ο Δρογκούλας Θεοδ. στο κλαρίνο  με την κ. Δέλιου Σ. στο τραγούδι  .

Την δεύτερη μέρα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολύ χορό και διασκέδαση για όλους  με τον Χρ. Παπαδόπουλο (Παιδιά από την Πάτρα ), τον Γιώργο Σαρρή (πρώην Ζιγκ-Ζάγκ ) και την Λουκία Βαλάση, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τον κόσμο με λαϊκές και παραδοσιακές μελωδίες .

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και το κρασί δωρεάν. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα των τοπικών φορέων με εδέσματα και ψησταριές . Διοργάνωση Δήμος Τεμπών- ΔΟΠΑΠΕΠΤ , Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Αρωγοί Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη , Οινοποιία Χρυσοχόου , Κτήμα Ντούγκος .

Την Κυριακή 31 Αυγούστου  , και ώρα 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση οινοπαραγωγών της περιοχής , στο χώρο του Μουσείου Οίνου κ Αμπέλου Ραψάνης . Η εκδήλωση « Πρόποση στους Θεούς του Ολύμπου »  θα περιλαμβάνει παρουσίαση και γευστική δοκιμή οίνων Ραψάνης . Θα συμμετέχουν οι  Ε. Τσάνταλης, Κτήμα Λιάπη , Οινοποιία Χρυσοχόου , Κτήμα Ντούγκος .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ